search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:33
MENU CLOSE

Καιρός: Ηλιοφάνεια και σταδιακή βελτίωση από σήμερα – «Καλοκαίρι» το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (Χάρτες)

04.06.2020 08:52
«Καμίνι» με 40άρια την Πέμπτη - Η πρόγνωση της ΕΜΥ - Media

 

Μικρή αύξηση της θερμοκρασία και ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα ηπειρωτικά τμήματα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα βόρεια ορεινά τμήματα, περιμένουμε σήμερα, Πέμπτη 4 Ιουνίου.

Η ορατότητα τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 24 βαθμούς), 16 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 29 βαθμούς), 15 έως 27 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 15 έως 25 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 16 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση, ενώ στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το meteo.gr ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους έως σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ.

Ανάλογο αναμένεται το σκηνικό του καιρό και στη Θεσσαλονίκη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για ολόκληρη τη χώρα:

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα νότια.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα βόρεια έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ανεβαίνει η θερμοκρασία από την Παρασκευή

Καλός αναμένεται να είναι ο καιρός και την Παρασκευή (5/6) με αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας.

Ο καιρός θα είναι κατάλληλος ακόμα και για παραλία, από το βράδυ όμως αναμένονται κάποιες συννεφιές.

Το Σάββατο στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και βαθμιαία τα νησιά του βορείου Αιγαίου θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι από τα δυτικά θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Γρήγορα στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και το βράδυ αναμένεται  να εξασθενήσουν στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Την Κυριακή θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, ενώ πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:33