search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:25
MENU CLOSE

«Να δώσει τη μάχη ο Μητσοτάκης» – Μήνυμα Γεννηματά στον πρωθυπουργό για πρωτοβουλίες σε εθνικά και οικονομία

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2128
4-6-2020
05.06.2020 03:00
xeria.jpg

 

«Η χώρα μας πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση των απειλών» σημείωσε η Φώφη Γεννηματά, καθώς η Τουρκία κλιμακώνει το τελευταίο διάστημα την επιθετικότητά της. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι αυτή τη στιγμή χρειάζεται ένα αρραγές εσωτερικό μέτωπο υπενθυμίζοντας ότι η ίδια έχει ζητήσει επανειλημμένα τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.
«Για να χαράξουμε τις κόκκινες γραμμές μας, για να στείλουμε μήνυμα ασφάλειας στον ελληνικό λαό, να στείλουμε μήνυμα στους εταίρους μας ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα» είπε η Γεννηματά. Με δηκτικό τρόπο πάντως η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει κάνει δεκτό το αίτημά της καλώντας τον να αναλάβει πρωτοβουλίες. 

«Ο κ. Μητσοτάκης το αρνήθηκε στο προηγούμενο διάστημα, πρέπει τώρα να δείξει την αποφασιστικότητα της χώρας. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να ενισχύσουμε τις συμμαχίες μας στην Ε.Ε., να υπάρξουν συμφωνίες με τις όμορες χώρες, δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Περιμένω τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβει πρωτοβουλίες» είπε χαρακτηριστικά η Γεννηματά στον τηλεοπτικό αέρα του ΣΚΑΪ. 
Αναφορικά με το πεδίο της οικονομίας και τις αποφάσεις που αναμένεται να ληφθούν σε κορυφαίο επίπεδο το προσεχές διάστημα, η Γεννηματά κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει τη μάχη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για να εγκριθεί το πακέτο χωρίς περικοπές, αστερίσκους και σκιώδες μνημόνιο. 

«Έχει μεγάλη σημασία, πέρα από την απόφαση της Κομισιόν, να παρθεί απόφαση και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Θέλω να δω τον κ. Μητσοτάκη να δώσει τη μάχη να εγκριθεί το πακέτο χωρίς περικοπές και αστερίσκους. Πρέπει να δώσει τη μάχη ο πρωθυπουργός. Βρισκόμαστε σε ενισχυμένη εποπτεία με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που προέχει είναι να μην έχουμε ένα σκιώδες μνημόνιο, να το αποφύγουμε» σημείωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. 

Σύμφωνα με την ίδια, αποτελεί κρίσιμο παράγοντα το πώς θα αξιοποιήσει η χώρα το πακέτο οικονομικής υποστήριξης που θα λάβει. «Ακούω για επιτροπές σοφών, είναι καλοί οι επιστήμονες, αλλά χρειάζεται και εξαντλητικός διάλογος των πολιτικών κομμάτων στη Βουλή, αλλά και μεταξύ των κοινωνικών εταίρων. Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να πάει χαμένη και να δοθεί το πακέτο για να κλείσουν τρύπες του προϋπολογισμού. Θα χρειαστεί να συνδυαστεί το πακέτο με κίνητρα στοχευμένα, να στηριχθεί η μεσαία τάξη και η μεσαία επιχειρηματικότητα, να δούμε ποιοι κλάδοι χρειάζονται στήριξη» σημείωσε, ασκώντας έμμεση κριτική για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα σχετικά με τις κυβερνητικές προθέσεις για αυτό το ζήτημα. 

Μιλώντας για την εσωτερική πολιτική σκηνή, η Γεννηματά ανέφερε ότι η συντήρηση και ο λαϊκισμός από όποιον εκφράζεται είναι οι αντίπαλοί της. «Δεν καλλιεργεί το κόμμα προτάσεις για συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουμε κλείσει την πόρτα μας για διάλογο σε κανένα δημοκρατικό κόμμα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Η αυτόνομη πορεία μας είναι απόφαση του συνεδρίου μας. Δεν είναι μια εμμονή τακτικής, δεν μας ενδιαφέρουν οι αποστάσεις. Είναι στρατηγική με ουσία και πολιτικό περιεχόμενο» υποστήριξε και τόνισε πως στις επόμενες εθνικές εκλογές οι πολίτες θα εμπιστευτούν το Κίνημα Αλλαγής. 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:19