search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:03
MENU CLOSE

Μία αστερόεσσα που φλέγεται το νέο έργο του Banksy

07.06.2020 10:41
Ο Μπάνκσι ανακοίνωσε ότι είναι έργο του το κορίτσι με το χούλα-χουπ στο Νότινγχαμ - Media

 

Στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ αναφέρεται το νέο έργο του Banksy, που απεικονίζει μια αστερόεσσα να φλέγεται από ένα κερί, αναμμένο στη μνήμη μιας ανώνυμης μαύρης φιγούρας.

Ο Banksy ανήρτησε το νέο του έργο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, την ώρα που δεκάδες αμερικανικές πόλεις «φλέγονται» από χιλιάδες διαδηλωτές κατά της αστυνομική βίας και των φυλετικών διακρίσεων.

«Το σύστημα απογοητεύει τους μαύρους. Το λευκό σύστημα», έγραψε ο Banksy στο σύντομο κείμενο που συνόδευε τη φωτογραφία του έργου του, συγκρίνοντας το ρατσισμό μ’ έναν σπασμένο σωλήνα που πλημμυρίζει το διαμέρισμα από κάτω, οι ένοικοι του οποίου έχουν το δικαίωμα να το διορθώσουν γιατί κάνει τη ζωή τους δυστυχισμένη, αλλά «δεν μπορούν (γιατί) κανείς δεν θα τους αφήσει να μπουν στο διαμέρισμα του επάνω ορόφου. Αυτό είναι ένα ”λευκό” πρόβλημα. Και αν δεν το διορθώσουν οι λευκοί, κάποιος θα χρειαστεί να ανέβει επάνω και να χτυπήσει την πόρτα».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:59