search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:49
MENU CLOSE

Ξεκάθαρος ο Πάιατ: Όλα τα νησιά έχουν τα ίδια δικαιώματα με την ηπειρωτική χώρα

10.06.2020 13:34
Ξεκάθαρος ο Πάιατ: Όλα τα  νησιά έχουν τα ίδια δικαιώματα με την ηπειρωτική χώρα  - Media

 

Όλα τα νησιά έχουν τα ίδια δικαιώματα με την ηπειρωτική χώρα, όπως ορίζει το διεθνές δίκαιο θαλασσών, τόνισε ο Geoffrey Pyatt, Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, όταν ερωτήθηκε από τη δημοσιογράφο Αλεξία Τασούλη για τις ΑΟΖ, στο πλαίσιο συζήτησης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που διεξάγεται για πρώτη φορά διαδικτυακά από τις 9 έως τις 12 Ιουνίου.

Ο αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα κλήθηκε, επίσης, να σχολιάσει το μνημόνιο που υπέγραψε η Άγκυρα με την Τρίπολη, το οποίο ενδέχεται να δημοσιευτεί από τον ΟΗΕ τις επόμενες μέρες και απάντησε ότι «το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης δεν μπορεί να αφαιρέσει τίποτα από την Ελλάδα», ενώ το χαρακτήρισε «μη βοηθητικό» και «προκλητικό».

Ερωτηθείς για την ιστορική συμφωνία που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με την ιταλική για την ΑΟΖ στο Ιόνιο, ο Geoffrey Pyatt είπε ότι η συμφωνία αυτή είναι ένα «παράδειγμα που δείχνει πώς πρέπει να γίνονται αυτά τα πράγματα».
Ο Geoffrey Pyatt ερωτήθηκε επίσης για τις διαδηλώσεις που γίνονται τις τελευταίες ημέρες σε ολόκληρη την Αμερική μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και τόνισε ότι στις ΗΠΑ υπάρχει ελευθερία του λόγου και της έκφρασης και ο κόσμος είναι ελεύθερος να διαμαρτύρεται. Υπογράμμισε την πρόοδο που έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες, ειδικά από τη δεκαετία του 1960 και τις τότε διαμαρτυρίες της αφροαμερικανικής κοινότητας για τα πολιτικά δικαιώματα.

«Εκλέξαμε πριν από 12 χρόνια τον πρώτο Αφροαμερικανό πρόεδρο, αυτό θα ήταν αδιανόητο το 1964», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «η αμερικανική δημοκρατία είναι ζωντανή και σε καλή κατάσταση και θα βγει δυνατότερη από αυτή την εμπειρία».

Όταν ρωτήθηκε για την αγορά ενέργειας , απάντησε ότι «η Ρωσία χρησιμοποιεί, σε όλη την Ευρώπη, την ενέργεια ως όπλο».

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:45