search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:58
MENU CLOSE

Ξεφύγαμε τελείως: Σχεδιάζεται «αερομαχία» μεταξύ Τεχνητής Νοημοσύνης και μαχητικού (Video)

10.06.2020 17:30
Κάτι τρέχει στα ρωσικά σύνορα: Ξένα αεροσκάφη επιχειρούν δεκάδες αποστολές αναγνώρισης - Media
 
Oι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ είναι γνωστό ότι πειραματίζονται με την Τεχνητή Νοημοσύνη, ωστόσο, φαίνεται ότι πλέον μπαίνουν σε… άλλο επίπεδο, καθώς σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν αερομαχία μεταξύ επανδρωμένου αεροσκάφους και αυτόνομου drone.
 
Όπως αναφέρει το Air Force Magazine, το ερευνητικό εργαστήριο της αεροπορίας των ΗΠΑ αναπτύσσει ειδικό αλγόριθμο μηχανικής μάθησης για ένα αυτόνομο μαχητικό αεροσκάφος από το 2018 και σχεδιάζει να τον ενσωματώσει σε πιο συμβατικά αεροσκάφη όπως τα F-16, F-22 και F-35. Πολλά θα κριθούν, βέβαια, από την αερομαχία που προγραμματίζουν για τον Ιούλιο του 2021.
 
Από τη στιγμή που πρόκειται για project του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, οι λεπτομέρειες είναι προφανώς λίγες. Παρόλα αυτά, εκπρόσωπος του Πενταγώνου επιβεβαιώνει ότι η Αεροπορία των ΗΠΑ έχει καταφέρει να επεκτείνει τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης σε τέτοιο επίπεδο που θεωρεί βέβαιη την επικράτηση της απέναντι στον άνθρωπο.
 
Εξάλλου, ο Στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει ούτως ή άλλως να ενσωματώσει την Τεχνητή Νοημοσύνη στην ευρεία γκάμα των δραστηριοτήτων του, από τις μονάδες συντήρησης μέχρι τα πεδία μάχης.
 

Πηγή: techgear.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:56