search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:00
MENU CLOSE

Ιστορική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: Παράνομες οι διακρίσεις σε βάρος ΛΟΑΤΚΙ+ εργαζομένων

15.06.2020 15:04
Ιστορική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: Παράνομες οι διακρίσεις σε βάρος ΛΟΑΤΚΙ+ εργαζομένων - Media
 
Έγραψε ιστορία το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, το οποίο τη Δευτέρα αποφάνθηκε ότι οι διακρίσεις σχετικά με το φύλο στον χώρο εργασίας αφορούν και τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.
 
Με ψήφους 6 υπέρ και 3 κατά και την απόφαση να την γράφει ο δικαστής Νιλ Γκόρσατς, η πρώτη επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ, το Ανώτατο δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι «εργοδότης ο οποίς απολύει εργαζόμενο επειδή είναι ομοφυλόφιλος ή διεμφυλικός, απολύει αυτό το άτομο για χαρακτηριστικά ή πράξεις που δεν θα είχε αμφισβητήσει, αν ήταν άλλου φύλου».
 
Στην ιστορική απόφαση τονίζεται ότι «το Κογκρέσο έχει υιοθετήσει “ευρεία” γλώσσα που καθιστά παράνομη την απόλυση ενός εραζόμενου στη βάση του φύλου του. Δεν διστάζουμε να αναγνωρίσουμε ότι μια απαραίτητη συνέπεια αυτής της νομοθετικής επιλογής: εργοδότης που απολύει έναν εργαζόμενο επειδή είναι γκέι ή διεμφυλικός, παραβιάζει το νόμο».
 
Η απόφαση έρχεται μετά τις νομικές κινήσεις δύο γκέι ανδρών και μιας διεμφυλικής γυναίκας, οι οποίοι απολύθηκαν λόγω του φύλου του και οι δύο εκ των οποίων έχουν πεθάνει.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:59