search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:22
MENU CLOSE

Η «κόρη του δράκου» απειλεί: Η αδελφή του Κιμ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εισβολής στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη

16.06.2020 11:52
Η «κόρη του δράκου» απειλεί: Η αδελφή του Κιμ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εισβολής στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη - Media

 

Οι ανησυχίες που είχαν εκφραστεί στο διάστημα που ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν «εξαφανισμένος», ότι πιθανή διαδοχή του από την αδελφή του Κιμ Γιο Γιονγκ θα προκαλέσει μεγάλες εντάσεις φαίνεται ότι αποδεικνύονται βάσιμες.

Ήδη, η Κιμ Γιο Γιονγκ εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά των «αποστατών» Βορειοκορεατών που έχουν διαφύγει στη Νότια Κορέα, αλλά και της κυβέρνησης της Σεούλ για υποστήριξη των ατόμων αυτών και διασπορά προπαγανδιστικού υλικού.

Τώρα, τα πράγματα μοιάζουν να παίρνουν κρίσιμη τροπή, καθώς, πληροφορίες από την Πιονγκγιάνγκ αναφέρουν ότι ο στρατός της Βόρειας Κορέας προειδοποίησε ότι είναι έτοιμος να εισέλθει στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη που τη χωρίζει από τη Νότια Κορέα.

Το Σαββατοκύριακο η Κιμ Γιο Γιονγκ είπε πως διέταξε τον στρατό να προετοιμαστεί για την ενέργεια αυτή. Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δηλώνουν έτοιμες να «μετατρέψουν την πρώτη γραμμή σε ένα φρούριο και να αυξήσουν τη στρατιωτική επαγρύπνηση».

Την Τρίτη οι βορειοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν πως «μελετούν ένα σχέδιο δράσης» για την είσοδο του στρατού σε «ζώνες που είχαν αποστρατιωτικοποιηθεί», με το γενικό επιτελείο να δηλώνει πως βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο συναγερμού.

Υπενθυμίζεται ότι η Βόρεια Κορέα κατέστρεψε το γραφείο διασύνδεσης με τη Νότια Κορέα στην πόλη Κεσόνγκ, κλιμακώνοντας την ένταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στην κορεατική χερσόνησο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01