18/01/2021 15:59:15

Το ρύζι Uncle Ben's αλλάζει ταυτότητα μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Το ρύζι Uncle Ben's αλλάζει ταυτότητα μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ - Media

 

Τέλος στην εμβληματική εικόνα ενός μαύρου αγρότη από τις συσκευασίες του ρυζιού Uncle Ben's ετοιμάζεται να βάλει η μητρική εταιρεία Mars, καθώς θεωρεί ότι η εικόνα είναι πλέον απαρχαιωμένη και δεν συμβαδίζει με τη σημερινή εποχή.

Η εταιρεία ανακοίνωσε στο site της την Τετάρτη 17 Ιουνίου πως σκοπεύει να αλλάξει την ταυτότητα του brand, σημειώνοντας: «Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να εξελίξουμε το brand του Uncle Ben, συμπεριλαμβανομένης και της οπτικής του ταυτότητας. Και θα το κάνουμε». Είχε προηγηθεί μέσα στην ημέρα η ανακοίνωση της βρώμης Quaker, που ανήκει στον όμιλο Pepsi, η οποία ανέφερε πως αποσύρουν τη «θεία Τζεμίνα» από το λόγκο της. 

Αναγνωρίζει ότι η χρήση του χαρακτήρα είναι παρωχημένη και εκτός εποχής και δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές στο brand, μετά τις πορείες, τις συγκρούσεις αλλά και τις εκκλήσεις για φυλετική ισότητα που ακολούθησαν τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και την εκστρατεία Black Lives Matter.

«Ο ρατσισμός δεν έχει καμία θέση στην κοινωνία»

«Ακούμε τις φωνές των καταναλωτών, ειδικά της μαύρης κοινότητας και τη φωνή των συνεργατών μας σε όλο τον κόσμο και αναγνωρίζουμε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αναδειχθεί το brand «Uncle Ben's», συμπεριλαμβανομένης της οπτικής ταυτότητας, την οποία θα δημιουργήσουμε» αναφέρει η εταιρεία.

Σύμφωνα με την εταιρία, ο ρατσισμός δεν έχει καμία θέση στην κοινωνία. «Στεκόμαστε με αλληλεγγύη στη μαύρη κοινότητα, τους συνεργάτες μας και τους εταίρους μας στη μάχη για κοινωνική δικαιοσύνη».

Η Mars εξετάζει όλες τις εναλλακτικές για αλλαγές στο προϊόν, μεταξύ αυτών και ένα νέο όνομα.

Σημειώνεται πως ο τίτλος «θείος» και «θεία» χρησιμοποιείτο από τους λευκούς του αμερικανικού Νότου ως «τιμητικές προσφωνήσεις» προς τους ηλικιωμένους μαύρους, επειδή αρνούνταν να τους αποκαλέσουν «κύριο» και «κυρία»

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.