search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:38
MENU CLOSE

Εικόνες-σοκ από τη Μόρια: Οι άνθρωποι ζουν ανάμεσα σε νεκρά ζώα, σκουπίδια και λύματα (Photos)

19.06.2020 08:44
Εικόνες-σοκ από τη Μόρια: Οι άνθρωποι ζουν ανάμεσα σε νεκρά ζώα, σκουπίδια και λύματα (Photos)  - Media

 

Μια εν δυνάμει υγιειονομική βόμβα υπάρχει στη Μόρια της Λέσβου. Οι μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν αιτηθεί άσυλο και που ζουν στο καταυλισμό γύρω από το κέντρο ταυτοποίησης και υποδοχής της περιοχής ζουν σε αυτοσχέδια σπίτια και καταστήματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος λειτουργούν φούρνοι, κρεοπωλεία, παιδικές χαρές, σχολεία, τζαμιά, υποτυπώδεις τουαλέτες, χωρίς να τηρείται κανένας υγειονομικός κανόνας ή κανόνας ασφαλείας, ενώ πολλές παράτυπες κατασκευές λειτουργούν σαν σπίτια ή και σχολεία χωρίς η Πολιτεία να παρεμβαίνει και να εγγυάται οποιαδήποτε συνθήκη υγιεινής.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι τα λύματα και τα σκουπίδια από τις παραπάνω δραστηριότητες να καταλήγουν στους παρακείμενους χείμαρρους, δημιουργώντας εστίες μόλυνσης και θέτοντας σε σοβαρό και άμεσο κίνδυνο τη δημόσια υγεία αλλά κυρίως την υγεία των ίδιων των ανθρώπων που κατοικούν εκεί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:35