search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:20
MENU CLOSE

Η λίστα Πέτσα και οι παρενέργειες

22.06.2020 06:14

 

Ένα πράγμα είναι γεγονός.  Η  άρνηση του Στέλιου Πέτσα να δώσει στην δημοσιότητα την περιβόητη λίστα  για το πόσα   χρήματα μοιράστηκαν  στα ΜΜΕ από την  κυβέρνηση για την  καμπάνια « ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» μόνο  περισσότερες σκιές δημιουργεί για τον κυβερνητικό χειρισμό των κρατικών χρημάτων.

Και πραγματικά η κυβέρνηση είναι υπόλογη σε αυτή την ιστορία καθώς η δημοσιοποίηση της λίστας δεν έχει να κάνει με τις προθέσεις της αλλά με το  δικαίωμα  που έχει ο κάθε Έλληνας πολίτης     να γνωρίζει   που δίνονται τα κρατικά κονδύλια. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα  που παραδοσιακά κινούνται στον κεντροδεξιό χώρο  όπως η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ζητούν την δημοσιοποίηση της λίστας προκειμένου να σταματήσει ο θόρυβος.

Η στάση του κυβερνητικού εκπροσώπου να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα λέγοντας ότι περιμένει να εκταμιευτούν όλα τα ποσά για να δώσει τον κατάλογο με τα ΜΜΕ  και τα ποσά που πήραν , ενισχύει  την  καχυποψία των  πολιτών  ενώ επιτρέπει  να σπιλώνονται επαγγελματίες και ΜΜΕ τα οποία αντικειμενικά έχουν τις προϋποθέσεις να πάρουν κρατικό χρήμα.

Η δημοσιοποίηση της θα έδινε ένα τέλος σε αυτή την ιστορία η οποία έχει απαξιώσει και πάλι τον δημοσιογραφικό κόσμο δίνοντας   την εντύπωση στους πολίτες ότι πολιτικοί και δημοσιογράφοι  … «μαζί τα φάγανε». Γι αυτό πιστεύω ότι όσο ατυχές και αν ήταν το βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ  παρ όλα αυτά δεν ήταν αυτό που προσέβαλε τους ανθρώπους των ΜΜΕ αλλά ο χειρισμός των διαφημιστικών κονδυλίων από την πλευρά της κυβέρνησης.

Για να μην ξεχνιόμαστε χρήματα πήραν  ανύπαρκτα σαιτ,  σελίδες του εξωτερικού  – για να μείνουν οι ομογενείς στο σπίτι τους-καθώς και άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με την δημοσιογραφία αλλά με άλλα επαγγέλματα και έγιναν γνωστοί από την περίεργη προώθηση  πορνοσταρ…

 Εύλογα λοιπόν  ο κάθε πολίτης θα μπορούσε να αναρωτηθεί ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις σελίδες, γιατί δόθηκαν εκεί τα χρήματα και τελικά μήπως όλα αυτά που έχουν ακουστεί στο παρελθόν  για ενδιάμεσους έχουν τελικά μια βάση.

Η κυβέρνηση είναι αυτή που έσπειρε και πάλι  τον σπόρο της καχυποψίας στην κοινωνία  ενώ σήμερα εμφανίζεται να κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  για τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα.

Υπάρχει και κάτι άλλο πολύ σοβαρό. Το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραπέμπει την δημοσιοποίηση της λίστας στο απώτερο μέλλον προφανώς ενισχύει   τα οποία σενάρια επεξεργάζονται  οι έλληνες πολίτες και δίνει το δικαίωμα στην αντιπολίτευση να μιλήσει για μαγείρεμα και αλλοίωση του καταλόγου.

Και είναι πραγματικά αξιοπερίεργο ότι στο Μέγαρο Μαξίμου σφυρίζουν…. κλέφτηκα.   Εκτός και αν θεωρούν ότι ο Μωυσής θα κάνει και πάλι το θαύμα του…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:20