search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:08
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Πετυχημένο το σποτ, παραμένει το «σκάνδαλο» της λίστας Πέτσα

22.06.2020 07:53
ΣΥΡΙΖΑ: Πετυχημένο το σποτ, παραμένει το «σκάνδαλο» της λίστας Πέτσα - Media

 

Μπορεί αρχικώς να πήγε η ψυχή του στην Κούλουρη, ωστόσο στη συνέχεια μπήκε στη θέση της. Ο λόγος για τον ΣΥΡΙΖΑ και για το τηλεοπτικό σποτ για τη λίστα Πέτσα που έδωσε στη δημοσιότητα το μεσημέρι της Παρασκευής και λίγες ώρες αργότερα άρχισε να δέχεται πυρά από «δικούς του» δημοσιογράφους και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, με την κατηγορία ότι τσουβαλιάζει όλους τους δημοσιογράφους  και υπαινίσσεται ότι «όλοι τα παίρνουν».

Το επόμενο πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ με διαρροή έδειξε να το υπερασπίζεται δειλά κάνοντας λόγο για «σατιρικό» σπότ, ενώ και η Όλγα Γεροβασίλη τήρησε ορισμένες αποστάσεις κάνοντας λόγο για «ατυχή παρουσίαση», επιμένοντας όμως στην ουσία της υπόθεσης να παραμένει ότι η κυβέρνηση δηλαδή, αρνείται να λογοδοτήσει για τα ποσά εκ των 20 εκ. που μοίρασε σε ΜΜΕ μέσω της καμπάνιας για την πανδημία «Μένουμε Σπίτι».

Αργότερα ο Πάνος Σκουρλέτης απαντώντας στην επιστολή της ΕΣΗΕΑ που αποδοκίμασε το σποτ, το  υπερασπίστηκε και επίσημα. Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καμία πρόθεση να προσβάλλει το δημοσιογραφικό κόσμο με το συγκεκριμένο video, «αντιθέτως, θεωρούμε ότι η πλειοψηφία των δημοσιογράφων είναι αδύνατο να ταυτιστεί με ό,τι αντιπροσωπεύει η μορφή που πρωταγωνιστεί σε αυτό». 

«Το κύριο πολιτικό θέμα» αναφέρει στην επιστολή απάντησης προς την ΕΣΗΕΑ « ήταν και είναι η διάθεση δημόσιου χρήματος σε ΜΜΕ με αδιαφανείς όρους, χωρίς να αποκαλύπτεται η κατανομή ανά μέσο, άρα και χωρίς να μπορεί να ελεγχθεί η κυβέρνηση για τις αποφάσεις της, παρά τα όσα ορίζει ο νόμος και παρά το σχετικό αίτημα που έχει κατατεθεί στη Βουλή από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για πλήρη ενημέρωση των κομμάτων και των πολιτών».

Περαιτέρω υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως πρόκειται για «σχέδιο χρησιμοποίησης των ΜΜΕ για χειραγώγηση της κοινής γνώμης» και για «μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο, μια ενέργεια που αδικεί και τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους συνολικά, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία, θέτοντας σοβαρό θέμα δημοκρατικής λειτουργίας». Ο ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε, «είναι υπέρ της ενίσχυσης των ΜΜΕ, κεντρικών και περιφερειακών, αλλά με όρους διαφάνειας, ισοτιμίας και προστασίας του αγαθού της ενημέρωσης».  

Τελικώς, ύστερα από δυο μέρες αντιδράσεων από τον δημοσιογραφικό κόσμο και συζητήσεων στα σόσιαλ μήντια που έδειξαν ευρεία αποδοχή του σποτ από το κοινό όπως και σχετική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό ιστοσελίδας, η Κουμουνδούρου το έκρινε επιτυχημένο καθώς επιτέλεσε το σκοπό του, να υποχρεώσει τα κυρίαρχα ΜΜΕ μιλώντας για το σποτ να αναφερθούν και στη λίστα Πέτσα καλώντας την κυβέρνηση να δώσει τα ποσά στη δημοσιότητα, και να προκαλέσει ευρύτερες συζητήσεις για το θέμα στην κοινωνία.

Εξηγήσεις από Χαρίτση και Σκουρλέτη

Χθες σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Αλέξης Χαρίτσης προχώρησε σε διευκρινήσεις ότι το σποτ  «το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ δεν στρέφεται κατά των δημοσιογράφων» προσθέτοντας ότι «αναδεικνύει και σατιρίζει μια συγκεκριμένη, πολύ σκοτεινή υπόθεση: το πώς διαχειρίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ την χρηματοδοτική ενίσχυση των ΜΜΕ»

Ο γραμματέας του κόμματος μιλώντας στον ΣΚΑΙ εν είδει διευκρίνισης ή «απολογίας» ανέφερε ότι «η πλειοψηφία των δημοσιογράφων είναι θύματα, διότι αυτή τη στιγμή δουλεύουν σε συνθήκες τρομακτικής ανασφάλειας, “μαύροι”, δουλεύουν υποαμειβόμενοι, πιέζονται από τους εργοδότες τους. Δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι ίδιοι, όπως κι όλοι οι πολιτικοί δεν είναι ίδιοι. Αυτές είναι οι μεγάλες αλήθειες». Ο Π. Σκουρλέτης πρόσθεσε ότι το σποτ «πιέζει μία κυβέρνηση η οποία έχει καταπατήσει κυριολεκτικά τους όρους της διαφάνειας, της χρηστής διαχείρισης του δημόσιου χρήματος».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:07