search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:34
MENU CLOSE

Λουτρά Ωραίας Ελένης: Aνακαλύψτε μια υπέροχη παραλία μια ανάσα από την Αθήνα (Video)

23.06.2020 18:28
Λουτρά Ωραίας Ελένης: Aνακαλύψτε μια υπέροχη παραλία μια ανάσα από την Αθήνα (Video) - Media

 

Καθώς οι παραλίες της Αττικής πλημμυρίζουν από κόσμο τα σαββατοκύριακα, όλοι μας ψάχνουμε παραλίες κοντά στην Αθήνα.

Τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης στην Κόρινθο είναι μια υπέροχη παραλία με πεντακάθαρα νερά πολύ κοντά στην Αθήνα

Το χωριό

Τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, είναι ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό με πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά, γνωστό για τα ιαματικά λουτρά του, ιδανικά για αρθρίτιδα και ρευματισμούς. Εκεί έκανε τα μπάνια της η βασίλισσα της Σπάρτης, η Ωραία Ελένη, σύζυγος του Μενελάου και αφορμή του Τρωικού Πολέμου, εξ’ ου και το όνομα του χωριού.

Το χωριό βρίσκεται 9 χλμ νότια από τον Ισθμό της Κορίνθου και απέχει 83 χλμ από την Αθήνα (περίπου 1 ώρα) μέσω της Οδού Κορίνθου-Επιδαύρου. Μέχρι τη δεκαετία του ’90, η περιοχή ήταν γεμάτη βάλτους ή χωράφια των κατοίκων του Γαλατακίου. Στην κορυφή ενός λόφου φαίνονται τα ερείπια ενός ανεμόμυλου που χρησιμοποιήθηκε από τους Γερμανούς ως πυροβολείο κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η παραλία

Στον οικισμό των Λουτρών της Ωραίας θα βρείτε 2 υπέροχες παραλίες. Η παραλία του χωριού έχει βότσαλο και άμμο και σχετικά κρύα νερά. Στις ταβέρνες και στα τουριστικά μαγαζιά του χωριού θα βρείτε ότι χρειάζεστε. Αξιόλογες παραλίες έχουν και το χωριά Αλμυρή και Σοφικό, καθώς και τα γραφικά λιμανάκια Σιδερώνας και Λυχνάρι στο χωριό Κατακάλι.

Όπως και στους περισσότερους παραθαλάσσιους οικισμούς του νομού Κορινθίας, στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, τα νερά είναι πεντακάθαρα με έντονο γαλανό χρώμα που κάνουν αντίθεση με τα μικρά λευκά βότσαλα. Η κεντρική παραλία του οικισμού είναι κατά τόπους οργανωμένη, ενώ πάνω από την πλαζ θα βρείτε πολλές επιλογές σε εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες και beach bar.

Επιλογές για όλα τα γούστα

Το μέρος είναι ιδανικό τόσο για μια μονοήμερη εκδρομή για μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά, όσο και για να περάσετε ένα ξεκούραστο σαββατοκύριακο, αφού τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης είναι κυριολεκτικά δίπλα στην Αττική και θα έχετε στα πόδια σας τα πάντα: θάλασσα, φαγητό, πολύ καλές και οικονομικές επιλογές διαμονής, μαγαζιά, κλπ.

Πηγή: travelstyle.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:26