search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:06
MENU CLOSE

Ο ψευτογιατρός με τα χίλια πρόσωπα: Ο φερόμενος συνεργός του, η περιουσία του Καντάφι και η CIA

23.06.2020 19:05
pseftogiatros-fake1

 

Ο «γιατρός» με τα χίλια πρόσωπα είχε καταφέρει να εξαπατήσει δεκάδες πολίτες και φέρεται να ευθύνεται και για τον θάνατο τουλάχιστον τριών ατόμων.

Με πολλές και διαφορετικές ταυτότητες εμφανιζόταν στα υποψήφια θύματά του ο ψευτογιατρός που βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρχών.

Πέρα από την ιδιότητά του ως δήθεν γιατρός, ο συλληφθείς παρουσιαζόταν ακόμη και ως πιλότος ενώ φέρεται να είχε και συνεργάτη. 

Σύμφωνα με μαρτυρία επιχειρηματία στο Mega, ο φερόμενος ως συνεργός πλησίασε και του σύστησε τον 47χρονο ως ειδικό που θα τον θεράπευε το αυτοάνοσο από το οποίο πάσχει.

«Ο Κ. με πήγε στον Κοντό για να με κάνει καλά. Ότι έχει ένα φίλο, ο οποίος είναι πάρα πολύ καλός γιατρός, θεραπεύει τα πάντα, με βότανα κυρίως. Ήταν φίλοι αυτοί οι δύο. Πήγα στον Κοντό, μιλήσαμε, ήταν γιατρός, ήταν βοτανολόγος, άνθρωπος της επιστήμης που χάριζε, γιατί εμένα μου είπε “χάρη στο κάνω, δεν θα βγάλω τίποτα από όλα αυτά, και μην πεις και πουθενά και τίποτα” σε γιατρούς δηλαδή, για τέτοια πράγματα, “μην πεις ότι κάνεις θεραπεία μαζί μου γιατί με πολεμάνε”», ανέφερε ο επιχειρηματίας.

Του έκλεισε ραντεβού στο Κουκάκι, σε ένα διαμέρισμα σχεδόν κενό, ισχυριζόμενος πως μόλις είχε επιστρέψει από την Αγγλία και είχε νοικιάσει το χώρο για να τον μετατρέψει σε ιατρείο. 

Στη συνέχεια του ζήτησε ένα μεγάλο ποσό και για να μην τρομάξει το υποψήφιο θύμα τους, ο κοινός γνωστός, προσφέρθηκε να διευκολύνει τον επιχειρηματία.

«Μου είπε ότι θα στοιχίσει περίπου 15 χιλιάδες η θεραπεία, και είχα δώσει κάποια χρήματα, γύρω στα 500-700 ευρώ, και στη συνέχεια προσφέρθηκε αυτός που μου τον σύστησε να του δώσει 3 χιλιάδες ευρώ και να τα οφείλω εγώ σε αυτών. Στη συνέχεια αυτός που μου τον σύστησε μου ζήτησε κάπου 6.800 περίπου, συν 3.000 που του χρωστούσα για τον γιατρό, 9.800.  Μου στοίχισε περίπου 12.000 για όλη την ιστορία», προσθέτει ο επιχειρηματίας.

Οι τράπεζες στο εξωτερικό και η αμύθητη περιουσία του Καντάφι

Όταν ο επιχειρηματίας έδωσε 12 χιλιάδες ευρώ, ο κοινός γνωστός τον προσέγγισε ξανά.

Του ζήτησε 100 χιλιάδες ευρώ, ως τα έξοδα για να βοηθήσει τον ίδιο και τον «γιατρό» προφασιζόμενος μια ιστορία με τράπεζες στο εξωτερικό, θυρίδες και την αμύθητη περιουσία του Καντάφι.

«Η γυναίκα του έλεγε πώς ήταν διπλωματική ακόλουθος στη Λιβύη επί Καντάφι. Και ότι ο Καντάφι τους εμπιστευόταν και τους είχε δώσει όλα τα λεφτά του σε όλες τις τράπεζες του κόσμου. Αλλά θέλω να μου κάνεις μια χάρη. Θα πας στην Αμερική, θα πας σε μια θυρίδα που έχει 10 εκατομμύρια ευρώ που είναι λεφτά του Καντάφι, θα τα πάρεις, θα κρατήσεις πέντε εκατομμύρια ευρώ, θα μας δώσεις εμάς τα υπόλοιπα, γιατί υποτίθεται τους παρακολουθούσε η CIA και δεν μπορούσαν να δουλέψουν. Και μάλιστα μου είπε πως αυτό ήταν το αρχικό ποσό γιατί ακολουθούν κι άλλες τράπεζες Ελβετίας και τέτοια».

Μάλιστα του είπαν να πάνε μαζί σε δικηγόρο αλλά ο επιχειρηματίας πήγε στη δική του που του είπε ότι ήταν απάτη και τον απέτρεψε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59