search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01
MENU CLOSE

Οργή και στη Γαλλία για τη δολοφονία ντελιβερά με λαβή από αστυνομικούς (Video)

24.06.2020 07:08
Οργή και στη Γαλλία για τη δολοφονία ντελιβερά με λαβή από αστυνομικούς (Video) - Media

 

Οργή έχει προκαλέσει η δολοφονία ενός εργαζόμενου διανομέα από αστυνομικούς στη Γαλλία, με την ίδια φονική “τεχνική” που χρησιμοποίησαν και οι αμερικανοί δήμιοι του Τζορτζ Φλόιντ. 

Μετά  τον σάλο που έχει ξεσπάσει αναγκάστηκε να παρέμβει ο ίδιος ο Εμμανουέλ Μακρόν προκειμένου να προχωρήσει η απόλυση των τεσσάρων αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση της σύλληψης του Σέντρικ Σουβιάτ. Το τραγικό περιστατικό συνέβη τον περασμένο Ιανουάριο και οδήγησε στον θάνατό του άτυχου ντελιβερά. Η οικογένεια του 42χρονου ζήτησε την απόλυση των εμπλεκόμενων αστυνομικών μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που τον δείχνει να υφίσταται τη λαβή που χρησιμοποιήθηκε και στην υπόθεση της δολοφονίας του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολη των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την οικογένεια του Σουβιάτ ο 42χρονος είπε επτά φορές στους αστυνομικούς μέσα σε 22 δευτερόλεπτα «δεν μπορώ να ανασάνω» ενώ αυτοί τον είχαν καθηλώσει στο έδαφος.

Η οικογένεια του 42χρονου ζήτησε επίσης να απαγορευτεί μόνιμα η συγκεκριμένη λαβή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01