search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:07
MENU CLOSE

«Μπαλώματα» – Στο στόχαστρο της Φώφης Γεννηματά το «γαλάζιο» σχέδιο ανάκαμψης

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2172
8-4-2021
09.04.2021 07:00
kleista-magazia-new

Στον απόηχο της ιδιαίτερα σκληρής κριτικής που άσκησε η Φώφη Γεννηματά στον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή πριν από λίγες μέρες και με αφορμή το μπρος – πίσω στο άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κοζάνη, η Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζει σε όλους τους τόνους ότι η «κυβέρνηση τρέχει πίσω από τις εξελίξεις» απέναντι στον κορωνοϊό και χρησιμοποιεί «μπαλώματα» για να καλύψει όσα δημιούργησε το αλαλούμ των αποφάσεών της.


«Αντί να λειτουργεί πυροσβεστικά στην πανδημία, η κυβέρνηση διαχειρίζεται την κατάσταση επικοινωνιακά, με ένα αλαλούμ μέτρων και προτάσεων, με αποτέλεσμα να πιέζονται κι άλλο οι πολίτες, ειδικά αυτοί οι οποίοι έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους για πάνω από 230 μέρες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1.


«Απτό παράδειγμα είναι οι επαγγελματίες της εστίασης και του λιανεμπορίου, οι οποίοι αποτελούν τον δεύτερο μεγάλο εργοδότη της χώρας μετά το Δημόσιο. Παράλληλα, στηρίζει ετεροβαρώς τις επιχειρήσεις, αφού έχει δώσει 5,5 δισ. ευρώ σε μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ 450.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν πάρει 2,5 δισ. ευρώ» πρόσθεσε ο Χρηστίδης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, «το μεγαλύτερο ζήτημα το οποίο δημιουργεί η κυβέρνηση είναι πως δεν το παραδέχεται ότι έχει τους υπουργούς της να διαρρέουν διάφορες ημερομηνίες ανοίγματος του λιανεμπορίου και της εστίασης και μετά να τις παίρνουν πίσω, κατηγορώντας τους επιστήμονες και τους λοιμωξιολόγους ότι αυτοί δήθεν ευθύνονται για το μπάχαλο, αφήνοντας τους πολίτες ενεούς να παρακολουθούν το σίριαλ “ποιος φταίει’’. Ταυτόχρονα έρχεται και ανακοινώνει “μπαλώματα”. Αναγγέλλει οικονομική βοήθεια, η οποία αποτελεί ασπιρίνη για ένα πρόβλημα τεράστιο, χωρίς προοπτική».

Αντεργατικές πολιτικές

Σε ένα άλλο πεδίο, αυτό της Οικονομίας και της Εργασίας, το Κίνημα Αλλαγής τονίζει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το σχέδιο ανάκαμψης της Ν.Δ. στηρίζεται στη φθηνή και απαξιωμένη εργασία, με το βάρος της κρίσης να το πληρώνουν πάλι οι πιο αδύναμοι. Σε αυτό το πλαίσιο το Κίνημα Αλλαγής δηλώνει, όπως υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά στη Βουλή, πως στέκεται απέναντι σε αυτές τις αντεργατικές πολιτικές.


Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, «οι δίκαιες αμοιβές θεωρούνται αντιπαραγωγικές και αντιαναπτυξιακές, σύμφωνα με την αντίληψη της κυβέρνησης. Αυτό αποκαλύπτουν δημοσιεύματα των προθέσεων του υπουργείου Εργασίας και του κ. Χατζηδάκη, που προβλέπουν δέσμη σκληρών ανατροπών στο Εργατικό Δίκαιο: Κατάργηση της συλλογικής διαπραγμάτευσης, δεκάωρη δουλειά, απλήρωτες υπερωρίες και χωρίς κανόνες ακόμη και για το Σαββατοκύριακο. Ο εργαζόμενος μένει απροστάτευτος απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία με το ωράριο εργασίας και τη ζωή του να γίνεται λάστιχο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:07