search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:31
MENU CLOSE

ΣΕΗ: Μεγάλη ανατροπή στις εκλογές των ηθοποιών – Ποιες παρατάξεις εκπροσωπούνται στο νέο ΔΣ

26.06.2020 08:31
ΣΕΗ: Μεγάλη ανατροπή στις εκλογές των ηθοποιών - Ποιες παρατάξεις εκπροσωπούνται στο νέο ΔΣ - Media

 

Με μια μεγάλη ανατροπή, την πολύ σημαντική ενίσχυση της συμμετοχής, ολοκληρώθηκαν οι φετινές εκλογές στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ). Πάνω από 1400 ηθοποιοί συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, που έλαβε χώρα από το Σάββατο 20 Ιουνίου έως την Πέμπτη 25 Ιουνίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Βόλο και Χανιά. Δηλαδή σε σχέση με τις εκλογές του 2018, συμμετείχαν υπερδιπλάσιοι ηθοποιοί γεγονός που σίγουρα σχετίζεται με την αγωνία ειδικά των νεώτερων γενιών για το εργασιακό τους μέλλον, κάτι που φάνηκε και από τις μεγάλες κινητοποιήσευς που διοργάνωσαν στο Σύνταγμα και αλλού.

Η Δημοκρατική Ενότητα  που στηρίζεται από το χώρο του ΚΚΕ είχε την πρώτη θέση και στις προηγούμενες εκλογές, έλαβε 493 ψήφους και συγκέντρωσε 6 έδρες. Πέντε έδρες έλαβε στο νέο Δ.Σ. του ΣΕΗ η Αγωνιστική Ενότητα Ανεξάρτητων Ηθοποιών (παράταξη που σγκαλιάζεται από μια “βεντάλια”πολιτικών τοποθετήσεων) η οποία έλαβε 435 ψήφους, ενώ η νεοσυσταθείσα παράταξη “Από Κοινού” απέσπασε 393 ψήφους και 5 έδρες. Στο ψηφοδέλτιο αυτό πρωταγωνιστούν κυρίως νεώτερης γενιάς ηθοποιοί.

Μία έδρα και 79 ψήφους απέσπασε η Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών που συγκροτήθηκε λίγο πριν τις εκλογές από νέους και νέες στο επάγγελμα με αναφορές στην ανεξάρτητη, ριζοσπαστική και αντικαπιταλιστική Αριστερά (ΝΑΡ-ΕΕΚ κ.α.), ενώ 70 ψήφους εξασφάλισε η Ανατρεπτική Συσπείρωση Ηθοποιών που στηρίζεται από κάποιες δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΣΕΚ) και άλλους. 

Εντός των προσεχών ωρών θα γίνουν γνωστά και τα ονόματα των ηθοποιών, που θα στελεχώσουν το 17μελές νέο συμβούλιο του ΣΕΗ.

Να σημειωθεί ότι στις εκλογές του 2018 είχαν ψηφίσει 539 (από 450 το 2016), τα έγκυρα ήταν 531 (15 λευκά και 8 άκυρα) και είχαν λάβει:«Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών» 392 ψήφους (14 έδρες), «Εκκίνηση Ηθοποιών» 79 ψήφους (2 εδρες), «Ανατρεπτική Συσπείρωση Ηθοποιών» 36 ψήφους (1 έδρα) και  «ΣΕΗ – Ανεξάρτητος» 9 ψήφους.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:30