search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:20
MENU CLOSE

Πώς να απλώνεις σωστά τις κρέμες σε μάτια, πρόσωπο και λαιμό (Videos)

29.06.2020 10:08
Πώς να απλώνεις σωστά τις κρέμες σε μάτια, πρόσωπο και λαιμό (Videos) - Media

Η σωστή καθημερινή περιποίηση και ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι το παν για να κρατήσουμε το πρόσωπό μας φρέσκο και νεανικό. Η αλήθεια είναι πως η καθεμία έχει τον τρόπο της, όσον αφορά την εφαρμογή των προϊόντων, συνήθως επενδύουμε σε μια κρέμα ημέρας που χρησιμοποιούμε σχεδόν μηχανικά κάθε πρωί. Ωστόσο, η εφαρμογή της είναι λίγο πιο απαιτητική απ’ όσο νομίζουμε, αν θέλουμε να εκμεταλλευτούμε όλα τα οφέλη της.

Μάτια

Το δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών μας είναι πολύ λεπτό και ευαίσθητο σε σύγκριση με το υπόλοιπο πρόσωπο και απαιτεί μεγάλη προσοχή καθώς είναι το πρώτο σημείο στο οποίο εμφανίζονται τα σημάδια της γήρανσης.

Το μεγαλύτερο μυστικό εδώ είναι να χρησιμοποιούμε κάθε φορά που βάζουμε κρέμα ματιών τον παράμεσο και μόνο αυτόν, κανένα άλλο δάχτυλο. Έτσι ασκούμε την ιδανική πίεση. Τα υπόλοιπα δάχτυλα είναι πιο δυνατά και μπορούν να προκαλέσουν, πολύ πιο εύκολα από όσο πιστεύουμε, την εμφάνιση των ρυτίδων. Κατά τ’ άλλα, απαλά απλώνουμε την κρέμα μας σε όλη την περιοχή κάτω και γύρω από το μάτι ακολουθώντας την κυκλική πορεία που μας δείχνει το ίδιο το οστό. Προσπαθήστε να μη φτάνετε πολύ κοντά στο μάτι. Άλλωστε σε αυτή την περιοχή είναι λίγοι οι πόροι κι έτσι η κρέμα για να απορροφηθεί θα κινηθεί και από μόνη της λίγο ανοδικά.

Πρόσωπο και Λαιμός

Πάρτε μία ποσότητα στις άκρες των δαχτύλων σας και τρίψτε απαλά προς τα πάνω για να βοηθήσετε στην ανόρθωση του δέρματος. Πάντα προς τα πάνω, μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό. Επίσης, προτιμήστε οι κινήσεις σας να είναι από έξω προς τα μέσα. Γιατί; Επειδή η επιδερμίδα τείνει να είναι πιο λιπαρή στο κέντρο του προσώπου, οπότε, λογικά, χρειάζεται και λιγότερη ενυδάτωση εκεί.

Ο Λαιμός μας είναι ένα σημείο που πολλές γυναίκες προσπερνούν, είναι σε αυτόν επίσης πρωτοεμφανίζονται τα σημάδια της γήρανσης. Ο τρόπος που θα εφαρμόσετε την κρέμα είναι ίδιος με αυτόν που περιγράψαμε για το πρόσωπο -κινήσεις προς τα πάνω. Βεβαιωθείτε μόνο -αυτό ισχύει και για το πρόσωπο- ότι έχει κατανεμηθεί σε όλη την επιφάνεια το προϊόν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01