search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:41
MENU CLOSE

Έρευνα: Το 26% των αστυνομικών καταναλώνει πολύ αλκοόλ – Με συμπτώματα κατάθλιψης το 14%

01.07.2020 15:31
Σε συνεχή έξαρση η αστυνομική βία στην Ελλάδα - Media

 

Έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε σε επιστημονικό περιοδικό, αποδεικνύει ότι οι αστυνομικοί υπάλληλοι ανά τον κόσμο εμφανίζουν υψηλά ποσοστά αλκοολισμού και μετατραυματικού στρες.

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση φαίνεται ότι βρίσκονται πολλοί αστυνομικοί ανά τον κόσμο, όπως προκύπτει από έρευνα του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου (UCL), η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Occupational & Environmental Medicine».

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, ένας στους τέσσερις αστυνομικούς (26%) καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, ενώ ένας στους 20 (5%) μπορεί να θεωρηθεί εξαρτημένος από το αλκοόλ

Παράλληλα, ένας στους επτά (14%) εμφανίζει συμπτώματα κατάθλιψης ή συνδρόμου μετατραυματικού στρες.

Ένας στους 10 (9,5%), ταυτόχρονα, πάσχει από αγχώδη διαταραχή, ενώ σχεδόν ένας στους 10 (8,5%) έχει σκεφτεί το ενδεχόμενο αυτοκτονίας.

Με βάση την ίδια έρευνα, μάλιστα, τα χαμηλά επίπεδα υποστήριξης από τους συναδέλφους και το μεγαλύτερο επίπεδο επαγγελματικού στρες, συμβάλλουν σημαντικά στην περαιτέρω ψυχολογική επιβάρυνση των αστυνομικών, ιδίως των γυναικών.

Η μελέτη διεξήχθη στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Αυστραλία, με τη μέση ηλικία των αστυνομικών να κυμαίνεται στα 39 έτη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:26