24/01/2021 11:40:49

Σκληρό μήνυμα Πάγκαλου για Αγία Σοφία: Οι Τούρκοι έχουν ξανακρεμάσει πρωθυπουργό

Σκληρό μήνυμα Πάγκαλου για Αγία Σοφία: Οι Τούρκοι έχουν ξανακρεμάσει πρωθυπουργό - Media

 

Με μια σκληρή ανάρτησή του στο Twitter, ο Θεόδωρος Πάγκαλος σχολίασε τις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας σε σχέση με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, υπενθυμίζοντας, μάλιστα, στον Ερντογάν μια σκοτεινή σελίδα της ιστορίας της γείτονος χώρας.

Αναλυτικά, ο Θ. Πάγκαλος έγραψε ότι «Αγία Σοφία είναι χριστιανικός ναός και ένα αρχιτεκτονικό μνημείο (ο θόλος της είναι απορίας άξιον πως στηρίζεται). Έτσι έμεινε για περίπου 1000 χρόνια μέχρις ότου βεβηλώθηκε από τον Μωάμεθ τον Πορθητή. Ουδείς αμφισβήτησε τη στρατιωτική νίκη των Τούρκων».

Προσέθεσε, δε, σαν... «καμπανάκι» στον Ερντογάν, ότι «η λογική τους είναι αμφισβητήσιμη και η ευαισθησία τους. Καλό είναι να το ξανασκεφτούν. Όσο για τον Ερντογάν, έχουν ξανακρεμάσει οι Τούρκοι Πρωθυπουργό. Θυμάμαι κάποιον Μεντερές που δεν τον ξέρει πια κανείς στη χώρα του».

Ο Αντνάν Μεντερές υπήρξε πρωθυπουργός της Τουρκίας από το 1950 έως το 1960. Ήταν στην πρωθυπουργία της χώρας όταν έγινε ο διωγμός των Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη (τα Σεπτεμβριανά) το 1955. Το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1960 ανέτρεψε τον Μεντερές ο οποίος μαζί με τον Πρόεδρο της χώρας και υπουργούς της κυβέρνησής του και καταδικάστηκε σε θάνατο. Η ποινή του εκτελέστηκε, δια απαγχονισμού, τον Σεπτέμβριο του 1961.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.