search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:22
MENU CLOSE

Κρήτη: Για 72 ώρες έψαχναν την πρώτη θετική τουρίστρια – Δεν συνεργαζόταν για να μην «χαλάσει τις διακοπές της»

06.07.2020 10:17
airport-touristes.jpg

 

H πρώτη τουρίστρια που διαγνώστηκε με κορωνοϊό στην Κρήτη πραγματικά… έψησε το ψάρι στα χείλη των αρμόδιων που έψαχναν να την εντοπίσουν αλλα δεν μπορούσαν! 

Σύμφωνα με το cretapost, η Ρουμάνα που είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό «έκοβε» βόλτες για 72 ώρες μέχρι να την εντοπίσουν οι υγειονομικές αρχές του τόπου.

Έμεινε σε άλλο ξενοδοχείο απ’ αυτό που είχε δηλώσει

Η τουρίστρια από τη Ρουμανία μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου υπεβλήθη στο τεστ για κορωνοϊό και στη συνέχεια της δόθηκε – όπως ορίζει το πρωτόκολλο – η οδηγία να μεταφερθεί στο ξενοδοχείο της και να παραμείνει εκεί για 24 ώρες μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

Η ίδια πήγε στο ξενοδοχείο που είχε κλείσει από την πατρίδα της ωστόσο το βρήκε… κλειστό!

Η ξενοδοχειακή μονάδα δεν είχε ακόμα ανοίξει με αποτέλεσμα το τουριστικό γραφείο να της βρει άλλο διαθέσιμο ξενοδοχείο και να την μεταφέρει εκεί.

Την έψαχναν για 72 ώρες

Αυτή η αλλαγή δεν γνωστοποιήθηκε στις αρχές με αποτέλεσμα όταν βγήκαν τα αποτελέσματα τα οποία ήταν θετικά το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να πάει στο δηλωθέν ξενοδοχείο να την βρει χωρίς αποτέλεσμα.

Αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού της και τελικά οι αρχές βρήκαν ποιο ήταν το σωστό ξενοδοχείο.

Ωστόσο, όταν πήγαν εκεί δεν την βρήκαν καθώς η Ρουμάνα φαίνεται πως δεν κάθισε στο δωμάτιό της αλλά έκανε βόλτες με σκοπό να απολαύσει τις διακοπές της.

Δεν ήθελε να… χαλάσει τις διακοπές της

Είχαν περάσει 72 ώρες από τη στιγμή που η Ρουμάνα είχε υποβληθεί στο τεστ κορωνοϊού όταν τελικά οι αρχές κατάφεραν και την εντόπισαν.

Της εξήγησαν πως το τεστ είχε βγει θετικό κι έπρεπε να τεθεί σε απομόνωση στο ξενοδοχείο «καραντίνας».

Η είδηση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την τουρίστρια η οποία δεν θέλησε να συνεργαστεί λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν θέλει να χαλάσει τις διακοπές της».

Τελικά, με την συνδρομή της αστυνομίας η τουρίστρια πείστηκε και μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο καραντίνας

(φωτο αρχείου)

Πηγή cretaport.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:21