search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:27
MENU CLOSE

Χάλι Μπέρι: Αποχωρεί από ρόλο τρανσέξουαλ μετά την κατακραυγή στο Twitter (Video)

07.07.2020 13:41
Χάλι Μπέρι: Αποχωρεί από ρόλο τρανσέξουαλ μετά την κατακραυγή στο Twitter (Video) - Media

 

Η Halle Berry αποχώρησε από τον ρόλο τρανσέξουαλ σε μια επερχόμενη ταινία, αφού μπήκε στο στόχαστρο διαδικτυακής οργής την περασμένη εβδομάδα.

Μιλώντας στο Instagram Live, η 53χρονη ηθοποιός αποκάλυψε ότι «μπορεί» να παίξει τον ρόλο, οδηγώντας σε μαζική αντίδραση.

Η Halle ζήτησε συγγνώμη για τα «σχόλιά της» στο Twitter και παραδέχτηκε ότι δεν θα είχε σκεφτεί να αναλάβει αυτόν τον ρόλο εξ αρχής.

Η δήλωσή της :

 «Ως γυναίκα cisgender ( σ.σ. τα άτομα που νιώθουν οικεία και αυθεντικά στο φύλο που τους αποδόθηκε κατά τη γέννηση), τώρα καταλαβαίνω ότι δεν έπρεπε να μελετήσω αυτόν τον ρόλο και ότι η κοινότητα των τρανσέξουαλ πρέπει αναμφισβήτητα να έχει την ευκαιρία να διηγηθεί τις δικές τους ιστορίες».

«Είμαι ευγνώμων για την καθοδήγηση και την κριτική συζήτηση τις τελευταίες ημέρες και θα συνεχίσω να ακούω, να εκπαιδεύομαι και να μαθαίνω από αυτό το λάθος», πρόσθεσε.

«Ορκίζομαι να είμαι σύμμαχος στη χρήση της φωνής μου για την προώθηση της καλύτερης αναπαράστασης στην οθόνη, τόσο μπροστά όσο και πίσω από την κάμερα», κατέληξε.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι προοριζόταν για έναν«χαρακτήρα όπου η γυναίκα είναι τρανς χαρακτήρας, οπότε είναι γυναίκα που μετατράπηκε σε άντρα».

«Είναι ένας χαρακτήρας σε ένα έργο που μου αρέσει που θα μπορούσα να κάνω», είπε.

Η σταρ είπε ακόμα ότι θέλει να «βουτήξει» στον ρόλο γιατί το «ποια ήταν αυτή η γυναίκα ήταν τόσο ενδιαφέρον για εκείνη και πιθανότατα θα είναι [το] επόμενο πρότζεκτ της». Πρόσθεσε: «Και αυτό θα απαιτήσει να κόψω όλα τα μαλλιά μου».

Αν και επέμεινε ότι θέλει να «βιώσει αυτόν τον κόσμο» και «να καταλάβει αυτόν τον κόσμο», απέτυχε να χρησιμοποιήσει τις σωστές αντωνυμίες φύλου όταν περιέγραψε τον χαρακτήρα.

«Αυτό θέλω να βιώσω και να κατανοήσω και να μελετήσω και να εξερευνήσω… είναι πολύ σημαντικό για μένα να λέω ιστορίες, και αυτή είναι μια γυναίκα, αυτή είναι μια γυναικεία ιστορία – αλλάζει σε έναν άνδρα, αλλά θέλω να καταλάβω το γιατί και πώς . Θέλω να μπω σε αυτό », είπε.

Η τρανς ακτιβίστρια, Serena Dianari, επέκρινε ανοιχτά την Berry στο Twitter για την εσφαλμένη κατηγοριοποίηση της ιστορίας του τρανσέξουαλ ως «γυναικεία».

«ΔΕΝ είναι απολύτως γυναικεία ιστορία, είναι μια ιστορία για έναν άνδρα. Και γιατί είναι η πτυχή της φυσικής μετάβασης το κεντρικό σημείο για αυτήν; » έγραψε.

«Η κατανόηση από τους ανθρώπους cisgender για τα ζητήματα των τρανς είναι πραγματικά μυωπική. Κορίτσι δες το Disclosure στο Netflix», πρόσθεσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01