15/08/2020 17:19:12

Άννα Διαμαντοπούλου: Από το Ντεσεβό στο Drone...

Άννα Διαμαντοπούλου: Από το Ντεσεβό στο Drone... - Media

 

Στα βιβλιοπωλεία θα βρεθεί τις επόμενες μέρες το βιβλίο της Άννας Διαμαντοπούλου με τίτλο «Από το Ντεσεβό στο Drone – Πρόοδος και ειρήνη για τον 21ο αιώνα».

Πρόκειται για ένα ‘ταξίδι’ στις μεγάλες αλλαγές που βάζουν σφραγίδα στον 21ο αιώνα, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η μεταφορά πλούτου από τη Δύση στην Ανατολή, οι μετακινήσεις πληθυσμών, η ΄Δ Βιομηχανική και Κοινωνική Επανάσταση, οι νέες μορφές απειλών και πολέμων, οι νέες ανισότητες κ.ο.κ., ήτοι «όλα αυτά που αλλάζουν τον καμβά πάνω στον οποίο χτίστηκαν κόμματα αλλά και ιδεολογίες του πρόσφατου παρελθόντος», όπως η ίδια λέει.

«Πώς θα περάσουμε από τις ιδέες και τις πολιτικές του 20ού αιώνα σε αυτές του 21ου; Πώς αντιδρούν οι χώρες και βέβαια η Ελλάδα σε σχέση με τη γεωγραφία τους και την ιστορική πορεία τους; Ποιες είναι επείγουσες ανατροπές;», είναι λίγα μόνο από τα ερωτήματα που απασχολούν τη συγγραφέα, η οποία και αντί πολιτικού δοκιμίου, επέλεξε μία ζωντανή συζήτηση με τον Μάκη Προβατά, βάζοντας μέσα μικρές προσωπικές ιστορίες...

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.