search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:24
MENU CLOSE

Τσίπρας: Τείχος προστασίας σε Παππά και ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα γαλάζια χτυπήματα

08.07.2020 06:53
Τσίπρας: Τείχος προστασίας σε Παππά και ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα γαλάζια χτυπήματα  - Media

 

Τείχος προστασίας για το Νίκο Παππά και όσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δέχονται ή θα δεχτούν επιθέσεις από την κυβερνητική παράταξη, θέλησε να υψώσει ο Αλέξης Τσίπρας χθες μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.  Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε δηλώσει στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, θεωρεί ότι πραγματικός στόχος των σκανδαλολογικών επιθέσεων με αιχμή το στενό του συνεργάτη Νίκο Παππά και με παρακρατικές μεθόδους, είναι ο ίδιος και κατ’ επέκταση όλος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε χθες δια της πόλωσης να τονώσει το κλίμα συσπείρωσης και μαζί το ηθικό φρόνημα του ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησε για «σκοτεινό» έναν χρόνο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη που έφτασε να την παρομοιάζει στο επίπεδο της προπαγάνδας με την χούντα και ολοκληρωτικά καθεστώτα, ενώ διεμήνυσε ότι δεν θα κάνουν μαθήματα ήθους και εντιμότητας στον ΣΥΡΙΖΑ τα «παπαγαλάκια υπόδικων επιχειρηματιών». «Δεν πάει άλλο» με αυτούς που μας κυβερνούν, σημείωσε, και κάλεσε το κόμμα να δώσει τη μάχη για να φύγει αυτή η κυβέρνηση «το συντομότερο δυνατό». Διεμήνυσε ταυτόχρονα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει συντομότερα απ’ ό,τι πιστεύουν κάποιοι.

Έκανε λόγο για παρακράτος και συνειδητή επιλογή μεθόδων που διαβρώνουν τη δημοκρατία, για την ανηθικότητα της δολοφονίας χαρακτήρος που επιχειρούν προκειμένου να στρέψουν τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από τα κοινωνικά ερείπια της πολιτικής τους.

Κάνοντας αναγωγή στο σκοτεινό παρελθόν της «ελληνικής Δεξιάς» όπως είπε, σημείωσε ότι αυτή έχει την τεχνογνωσία στο να πετά λάσπη και αναφέρθηκε «σε όσα ζήσαμε εμείς πρόσφατα» με τις Πρέσπες, «με τη διαβολή υπουργών μας όταν ήμασταν στην κυβέρνηση», «με τις χιλιάδες ανήθικες επιθέσεις που δέχτηκα όσο ήμουν πρωθυπουργός», με τον «οχετό που πολλοί, ή μάλλον όλοι, αντιμετωπίσαμε όταν δημοσίευαν σενάρια δήθεν πλουτισμού, δήθεν διαπλοκής, δήθεν κινήσεων αντίθετων με το ήθος της Αριστεράς». Για στελέχη που δοκίμασαν πάνω τους τα δόντια της Δεξιάς «είτε για προσωπικά τους ζητήματα, είτε για ανύπαρκτα θέματα πόθεν έσχες. Όλα όσα περάσαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, επανέλαβε την προτροπή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να είναι προσκεκτικά και να μετρούν την κάθε τους λέξη διότι η ΝΔ γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη.

Στην κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που ακολούθησε, σύμφωνα με πληροφορίες, φάνηκε να υπάρχει συναίνεση στο κλίμα που εξέπεμψε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του. Μπορεί η δημοσιοποίηση της συνομιλίας Παππά – Μιωνή, να προκάλεσε σοκ και εσωτερικές αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ που εκφράστηκαν και στο Πολιτικό Συμβούλιο ή ακόμη και στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης, ωστόσο η συνέχεια που δόθηκε με τις «αποκαλύψεις» Καλογρίτσα, σήμανε συναγερμό ότι η ΝΔ θα συνεχίσει τις ανοίκειες επιθέσεις με «βρώμικες» μεθόδους κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι χθες, φάνηκε να υπάρχει γενική αποδοχή της θέσης ότι δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του να μένουν εκτεθειμένα σε τέτοιου είδους και τέτοιου μεγέθους επιθέσεις. Άλλωστε, όλοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ αναμένουν ότι αυτές θα έχουν και συνέχεια.

Από την εσωκομματική αντιπολίτευση, δεν τοποθετήθηκαν οι Τσακαλώτος και Σκουρλέτης, γεγονός που ερμηνεύτηκε ως συναίνεση, ενώ ο Νίκος Φίλης απουσίαζε δικαιολογημένα. Ο Νίκος Βούτσης μόνο επισήμανε ότι είναι πολύ έντονη η επίθεση που γίνεται και διερωτήθηκε μήπως πέρα από την πολιτική αντιμετώπιση των επιθέσεων αυτών είναι σκόπιμο όποιοι βάλλονται να απαντούν με αγωγές και μηνύσεις (σ.σ. προκειμένου να υπογραμμιστεί ότι δεν έχουν να κρύψουν τίποτα και δεν φοβούνται).

Τον λόγο έλαβε και ο Νίκος Παππάς ο οποίος υποστήριξε ότι στοχοποιείται για την υπόθεση της ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου και επειδή δεν του συγχωρούν ότι έβαλε τους καναλάρχες να πληρώσουν για τις τηλεοπτικές άδειες.

Από κει και πέρα, κορυφαίο στέλεχος του κόμματος αναφέρει ότι η στήριξη που παρείχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε όσους βάλλονται  και συνολικά στο κόμμα έναντι των μεθόδων της ΝΔ, δεν αναιρεί ούτε την αυτοκριτική του ΣΥΡΙΖΑ ούτε την δήλωση Παππά περί ανάληψης ευθύνης, μετά τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας Παππά – Μιωνή.

Στο μεταξύ, αν υπήρχαν σκέψεις για «απόσυρση» του Νίκου Παππά με αφαίρεση των κομματικών του χρεώσεων μέσω μιας μορφής ανασχηματισμού των Τομεαρχών, κάτι τέτοιο τώρα φαίνεται να απομακρύνεται, ειδικά όταν την ίδια μέρα (σ.σ. χτες) έχει προηγηθεί ο πρωθυπουργός ζητώντας την αποπομπή Παππά. Αναγκαστικά  τα ξεκαθαρίσματα μετατίθενται για πιο εύθετο χρόνο, πιθανότατα στο συνέδριο, εφόσον αυτός ο προγραμματισμός αυτός δεν ανατραπεί εκ νέου από πολιτικές εξελίξεις. Στο ενδιάμεσο, ενδεχομένως να υπάρξει ένα «ξεθώριασμα» της παρουσίας του Νίκου Παππά στα ΜΜΕ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:23