search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:22
MENU CLOSE

Εκτός ελέγχου ρατσιστής επιχειρηματίας σε οικογένεια Ασιατών: «Σκουπίδια, ο Τραμπ θα σας γ@μήσει» (Video)

08.07.2020 16:32
Εκτός ελέγχου ρατσιστής επιχειρηματίας σε οικογένεια Ασιατών: «Σκουπίδια, ο Τραμπ θα σας γ@μήσει» (Video) - Media

 

Ένας Βρετανός Διευθύνων Σύμβουλος σε εταιρεία τεχνολογίας ζήτησε συγγνώμη αφού βιντεοσκοπήθηκε την ώρα που έλεγε σε μια οικογένεια Ασιατών ότι «ο Τραμπ πρόκειται να σας γ@μήσει».

Ο Michael Lofthouse κακοποίησε λεκτικά την Jordan Chan και την οικογένειά της σε ένα εστιατόριο στην Carmel Valley της Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Το βίντεο, στο οποίο ο Lofthouse αποκαλεί την οικογένεια  «γ@μημένοι Ασιάτες, σκουπίδια» ” έγινε viral με σχεδόν δύο εκατομμύρια προβολές.

Ο απόφοιτος του Newcastle Business School ακούγεται να μιλάει άσεμνα και να ξεστομίζει ρατσιστικές φράσεις στην οικογένεια η οποία γιόρταζε κάτι γενέθλιά, προτού διαταχθεί να φύγει από μια σερβιτόρα.

Ο Lofthouse έχει πλέον εκφράσει τη λύπη του για τη «φοβερή συμπεριφορά» του, ισχυριζόμενος ότι «έχασε τον έλεγχο» εκείνη τη στιγμή.

Είπε: «Η συμπεριφορά μου στο βίντεο είναι τρομακτική. Ήταν ξεκάθαρα μια στιγμή όπου έχασα τον έλεγχο και έκανα απίστευτα οδυνηρά και διχαστικά σχόλια. Θα ήθελα να ζητήσω βαθύτατη συγνώμη από την οικογένεια Τσαν. Μπορώ να φανταστώ μόνο το άγχος και τον πόνο που νιώθουν.

«Έχω μάθει να σέβομαι ανθρώπους όλων των φυλών και θα αφιερώσω χρόνο για να σκεφτώ τις ενέργειές μου και να εργαστώ για να κατανοήσω καλύτερα την ανισότητα που αντιμετωπίζουν πολλοί από αυτούς γύρω μου κάθε μέρα», πρόσθεσε

Το βίντεο ξεκινά με μια γυναίκα που ρωτά το Lofthouse τι είπε μόλις.

Κοιτάζει την κάμερα για λίγα δευτερόλεπτα, στη συνέχεια επεκτείνει το μεσαίο δάχτυλό του και λέει, «Αυτό λέω».

Συνέχισε: «Ο Τραμπ θα σας γ@μήσει», καθώς σηκώθηκε για να φύγει, λέφοντας «Εσείς οι κ@ριόληδες πρέπει να φύγετε. Εσείς οι γ@μημένοι Ασιάτες, σκουπίδια».

Μια σερβιτόρα του φωνάζει αμέσως «όχι, δεν θα μιλάς έτσι στους πελάτες μας. Φύγε από εδώ. Δεν επιτρέπεται εδώ. Δεν μιλάς έτσι στους πελάτες μας».

«Εσείς οι γ@μημένοι Ασιάτες, σκουπίδια», φωνάζει πριν γυρίσει στη σερβιτόρα και πει: «Ποιοι είναι αυτοί οι κ@ριόληδες;».

Αυτή απαντά: «Είναι πολύτιμοι καλεσμένοι»

Ο Lofthouse, ο ίδιος μετανάστης στις Ηνωμένες Πολιτείες, απαντά: «Είναι; Είναι πολύτιμοι επισκέπτες στην Αμερική;».

Η Τσαν έγραψε αργότερα στο Instagram, ότι εκτός από τα ρατσιστικά σχόλια που τραβήχτηκαν στην κάμερα, τους είπε επίσης να «επιστρέψετε σε οποιαδήποτε γαμημένη ασιατική χώρα από την οποία κατάγεστε» και ότι «δεν ανήκετε εδώ».

Δελι το βίντεο από το 0:47 και έπειτα:

Ο Lofthouse είναι διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρείας τεχνολογίας Silicon Valley Solid8. Μετακόμισε στις ΗΠΑ το 2010 έχοντας, όπως είπε, στο παρελθόν εργαστεί για την Hewlett-Packard και την IBM στο Ηνωμένο Βασίλειο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:22