search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:22
MENU CLOSE

«Χαϊδεύει» τον Ερντογάν ο Πούτιν για την Αγία Σοφία: «Εγγυημένη η διατήρηση των χριστιανικών ιερών»

13.07.2020 13:17
«Χαϊδεύει» τον Ερντογάν ο Πούτιν για την Αγία Σοφία: «Εγγυημένη η διατήρηση των χριστιανικών ιερών» - Media

 

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και Τουρκίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν σήμερα με πρωτοβουλία της τουρκικής πλευράς συζήτησαν για την κατάσταση που διαμορφώνεται γύρω από την αλλαγή του στάτους του ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολης από μουσείο σε τζαμί, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επέστησε την προσοχή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην μεγάλη κοινωνική απήχηση, την οποία προκάλεσε στην Ρωσία η απόφαση να αλλάξει το στάτους του ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας έδωσε τις αντίστοιχες διευκρινίσεις, επισημαίνοντας, ότι η πρόσβαση σ΄ αυτό το μοναδικό μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού θα είναι εγγυημένη για όσους επιθυμούν, συμπεριλαμβανομένων των ξένων πολιτών και θα είναι εγγυημένη η διατήρηση των χριστιανικών ιερών», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν επίσης για την κατάσταση στο Ιντλίμπ, εξαίροντας την συνεργασία τους που λαμβάνει χώρα μέσω των υπουργείων Αμύνης των δύο χωρών, η οποία επιτρέπει να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στο Ιντλίμπ. Παράλληλα Πούτιν και Ερντογάν συμφώνησαν να ενεργοποιήσουν τις πολιτικές και διπλωματικές προσπάθειες ώστε να τερματισθούν το ταχύτερο δυνατόν οι εχθροπραξίες στην Λιβύη και να υπάρξει επιστροφή στην διαδικασία των διαπραγματεύσεων στην χώρα αυτή.

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας, συζήτησαν μεταξύ άλλων θέματα διμερούς συνεργασίας που αφορούν τον τουρισμό και την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ συμφωνήσαν να συνεχίσουν περαιτέρω τις επαφές τους και σε επίπεδο κορυφής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:19