search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:25
MENU CLOSE

Πώς η στάση σώματος στον ύπνο επηρεάζει την υγεία σας

13.07.2020 13:20
Πώς η στάση σώματος στον ύπνο επηρεάζει την υγεία σας - Media

 

Η έλλειψη ύπνου αποτελεί καθολικό πρόβλημα στη σύγχρονη κοινωνία. Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής και η επαγγελματική εξουθένωση συχνά στερεί σε πολλούς ανθρώπους πολύτιμο χρόνο που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν πέφτοντας για ύπνο.

Ένα ακόμη πρόβλημα σχετικά με τον ύπνο δεν είναι μόνη η έλλειψη ποσότητας αλλά και ποιότητας.

H στάση του σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου επηρεάζει άμεσα το χρόνο που θα κοιμηθεί κάποιος και το πόσες φορές θα ξυπνήσεις μέσα στο βράδυ. Επιπλέον, η κακή στάση σώματος μπορεί να του προκαλέσει προβλήματα υγείας. Παρακάτω αναλύουμε ορισμένες στάσεις σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου σύμφωνα με το άρθρο του news4health.gr .

Στάσεις σώματος κατά τον ύπνο

1. Με την κοιλιά

Όταν κοιμάσαι μπρούμυτα είναι πιο πιθανό να έχεις ανήσυχο ύπνο. Να πετιέσαι, δηλαδή,να γυρίζεις και να μην νιώθεις άνετα όταν κοιμάσαι στην κοιλιά σου. Μπορεί επίσης να τεντώνει συχνά το λαιμό και την πλάτη σου. Εάν θέλετε να κοιμάστε καλύτερα με αυτόν τον τρόπο, ίσως πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πολύ μαλακό μαξιλάρι ή ακόμα και να κοιμάστε χωρίς τέτοιο για να διατηρήσετε το λαιμό σας άνετο.

κοιλι

2. Θέση της κοιλιάς: Freefall

Περίπου το 7% του πληθυσμού κοιμάται έτσι. Ξαπλώνετε στην κοιλιά σας με τα χέρια σας γύρω από ένα μαξιλάρι και το κεφάλι σας γυρίζει πλαγίως. Εάν αυτή είναι η αγαπημένη σας θέση ύπνου, ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να έχετε περισσότερες πιθανότητες να εκφράσετε την άποψή σας και να είστε κοινωνικοί και εξωστρεφείς. Μπορεί επίσης να μην είστε πολύ ανοιχτοί στην κριτική.

freefall

3. Με την πλάτη

Αυτή η θέση μπορεί να προκαλέσει πόνο στην πλάτη για μερικούς ανθρώπους. Και αν έχετε ήδη πρόβλημα, μπορεί να το κάνει χειρότερο. Εάν ροχαλίζετε ή έχετε αυπνίες, μπορεί να δημιουργήσει και σε αυτούς τους τομείς μεγαλύτερα προβλήματα. Εάν έχετε ένα από αυτά τα ζητήματα και δεν μπορείτε να νιώσετε άνετα με άλλο τρόπο, μιλήστε με το γιατρό σας για το τι μπορεί να βοηθήσει.

πλατη

4. Θεση Στρατιώτης

Αυτή η θέση ευνοείται από περίπου το 8% του πληθυσμού. Κοιμάσαι με τα χέρια σου κάτω και κοντά στο σώμα σου. Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να έχετε περισσότερες πιθανότητες να είσαι ήσυχος ως άνθρωπος και εσωστρεφής. Μπορεί, επίσης, να περιμένεις πολλά από τον εαυτό σας και από τους άλλους.

στρατιωτης

5. Αστερίας

Μόνο το 5% των ατόμων κοιμούνται με αυτόν τον τρόπο. Κοιμάσαι με την πλάτη στοσ τρώμα και τα χέρια αναοιχτά κοντά στο κεφάλι. Σύμφωνα με έρευνες, είναι πιο πιθανό να είσαι καλός στο να ακούς άλλους και να μη θες να είσαι το επίκεντρο της προσοχής.

αστεριας

6. Ύπνος στο πλάι

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κοιμηθείτε στο πλάι αλλά ο πιο άνετος είναι με τα γόνατά σας λυγισμένα ελαφρώς προς το στήθος σας – τη θέση του εμβρύου.

plai

7. Έμβρυο

Περισσότερο από το 40% των ατόμων κοιμούνται με αυτόν τον τρόπο. Είναι η πιο κοινή θέση για τις γυναίκες. Έχουν διπλάσιες πιθανότητες από τους άνδρες να κοιμούνται έτσι. Μερικές έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να έχετε περισσότερες πιθανότητες να είστε ζεστοί, φιλικοί και ευαίσθητοι ως άνθρωποι, αλλά μπορεί επίσης να έχετε ένα προστατευτικό κύκλο γύρω σας.

εμβρυο

8. Πλευρική θέση: Κουτάλι

Με το σώμα σας κοντά στον σύντροφό σας, μπορεί να ξυπνάτε πιο συχνά, αλλά η αγκαλιά μπορεί να είναι καλή για εσάς. Κάνει το σώμα σας να απελευθερώσει μια χημική ουσία που ονομάζεται ωκυτοκίνη που μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το άγχος σας, να σας συνδέσει με τον σύντροφό σας και να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα.

κουταλι

9. Πλευρική θέση: Με το χέρι να εξέχει

Περίπου το 13% των ανθρώπων κοιμούνται σε αυτήν την πλευρική θέση με τα χέρια τους έξω και μπροστά από το σώμα τους. Αν κοιμάσαι έτσι, μερικές μελέτες λένε ότι μπορεί να είσαι ανοιχτόμυαλος, αλλά καχύποπτος και πεισματάρης.

yearner

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:24