search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:14
MENU CLOSE

Θρίλερ σε λεωφορείο στην Ουκρανία: Ένοπλος κρατά 20 ομήρους και απειλεί με εκρηκτικά (Videos)

21.07.2020 10:26
Θρίλερ σε λεωφορείο στην Ουκρανία: Ένοπλος κρατά 20 ομήρους και απειλεί με εκρηκτικά (Videos) - Media

 

Ένας άνδρας που έχει στην κατοχή του όπλα και εκρηκτικά κρατά ομήρους περίπου 20 επιβάτες ενός λεωφορείου στην πόλη Λουτσκ, στη δυτική Ουκρανία, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

“Ένας άνδρας πήρε τον έλεγχο ενός λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν περίπου 20 άνθρωποι στο κέντρο του Λουτσκ, υπάρχουν εκρηκτικά και όπλα”, διευκρίνισε η αστυνομία στον λογαριασμό της στο Facebook.

Από την πλευρά του αξιωματούχος της αστυνομίας διευκρίνισε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Telegram ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί από το λεωφορείο, όμως δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Το κέντρο του Λουτσκ, μια πόλη με περίπου 200.000 κατοίκους, έχει κλείσει για την κυκλοφορία, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Βίντεο που μεταδόθηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν το μικρό λεωφορείο σταθμευμένο, με δύο από τα τζάμια του σπασμένα και τις κουρτίνες κλειστές. Αστυνομικοί με πλήρη εξάρτηση έχουν αναπτυχθεί στο σημείο.

Ο δράστης της ομηρείας κάλεσε την αστυνομία και δήλωσε ότι το όνομά του είναι Μαξίμ Πλοχόι, όπως ανέφερε στο Facebook ο Ουκρανός υφυπουργός Εσωτερικών Αντόν Γκεραστσένκο, χωρίς να διευκρινίσει ποια είναι τα αιτήματα ή τα κίνητρα του άνδρα.

“Διαπραγματευόμαστε. Ελπίζουμε να διευθετηθούν όλα με τις διαπραγματεύσεις”, δήλωσε μιλώντας στο AFP, ενώ έκανε λόγο για “περίπλοκη ψυχική κατάσταση” του δράστη.

Στο Facebook ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένκσι σχολίασε ότι “καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε να επιλυθεί η κατάσταση χωρίς θύματα. Διατηρώ την κατάσταση υπό τον έλεγχό μου”.

Φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν έναν σπασμένο καθρέφτη στην μπροστινή πλευρά του λεωφορείου, κάτι που επιβεβαιώνει τα σχόλια του προέδρου.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με τον άντρα. Ο ίδιος κάλεσε την αστυνομία στις 9:25 π.μ. αφού πήρε τον έλεγχο του λεωφορείου με το όνομα Μακσίμ Πλόκχοι, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών Αντον Γκερασένκο στο Facebook.

Ο Γκεράσενκο δήλωσε ότι υπάρχει ένα βιβλίο στο Διαδίκτυο, με την υπογραφή του Μακσίμ Πλόκχοι και υπό τον τίτλο: «Η Φιλοσοφία ενός εγκληματία», που περιγράφει την εμπειρία ενός άνδρα στη φυλακή.

«Εδώ και 15 χρόνια με διορθώνουν, αλλά δεν έχω διορθωθεί, αντίθετα», λέει ένα απόσπασμα από το βιβλίο, σύμφωνα με τον Γκεράσενκο. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Associated Press, ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Άρσεν Άβακοφ μεταβαίνει στο Λούτσκ.

Μέχρι στιγμή δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:14