search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:53
MENU CLOSE

J-20: Το κινεζικό stealth μαχητικό γίνεται ισχυρότερο χάρη στη… Ρωσία (Photos)

23.07.2020 15:19
J-20: Το κινεζικό stealth μαχητικό γίνεται ισχυρότερο χάρη στη... Ρωσία (Photos) - Media
 
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, μόνο τρεις χώρες μπορούν να υπερηφανευτούν ότι διαθέτουν stealth μαχητικά αεροσκάφη 5ης γενιά: οι ΗΠΑ με τα F-22 και F-35, η Ρωσία με το -υπό εξέλιξη ακόμα- Su-57 και η Κίνα με το Chengdu J-20, το οποίο έχει ήδη ενταχθεί λειτουργικά στην πολεμική αεροπορία της χώρας.
 
Ωστόσο, ως πλατφόρμα το J-20, όπως σημειώνει αναλυτής του National Interest, βρίσκεται ακόμα σε απόσταση από το να συγκριθεί με τους αμερικανικούς ανταγωνιστές του, παρότι έχει αρκετές εξωτερικές ομοιότητες με το F-22.
Ένα από τα ζητήματα που η Κίνα καλείται να λύσει, ώστε το J-20 να γίνει πιο ανταγωνιστικό και κυριώς πιο ισχυρό αφορά στους κινητήρες του, γι’ αυτό το λόγο και αναπτύσσει τον κινητήρα WS-15, ο οποίος θεωρείται ότι θα είναι πιο ισχυρός, με καλύτερη διαχείριση καυσίμου και με μεγαλύτερες δυνατότητες.
Το πρόβλημα; Η παραγωγή του έχει καθυστερήσει και δεν αναμένεται να είναι έτοιμος πριν από δύο χρόνια. Ωστόσο, το Πεκίνο αποφάσισε να ενισχύσει τα J-20 που διαθέτει μέσω… εισαγωγής του ρωσικού κινητήρα AL-31, ο οποίος είναι ισχυρός και βελτικώνει την πτητική ικανότητα του μαχητικού. 
 
Κάπώς έτσι -διά της πλαγίας οδού- το Πεκίνο ενισχύει τα stealth μαχητικά του, βελτιώνει τις επιδόσεις τους και κερδίζει χρόνο μέχρις ότου ο εγχώρια σχεδιασμένος και κατασκευασμένος κινητήρας να είναι έτοιμος για την εκδοχή J-20B του αεροσκάφους.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:26