search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:17
MENU CLOSE

Τουρκία: Μήνυση κατά του ανώτατου ιμάμη Αλί Ερμπάς – Είχε πει «όποιος άλλαξε την χρήση της Αγίας Σοφίας είναι καταραμένος»

27.07.2020 16:47
Τουρκία: Μήνυση κατά του ανώτατου ιμάμη Αλί Ερμπάς - Είχε πει «όποιος άλλαξε την χρήση της Αγίας Σοφίας είναι καταραμένος» - Media

 

Ποινική καταγγελία εναντίον του προέδρου των Θρησκευτικών Υποθέσεων Αλί Ερμπάς κατέθεσε το στέλεχος του Καλού Κόμματος (İYİ) Aytun Çıray. Η καταγγελία κατατέθηκε για τις παρατηρήσεις που έκανε ο Ερμπάς στην ομιλία του στην πρώτη προσευχή που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη στις 24 Ιουλίου.

Μεταξύ άλλων, ο Ερμπάς δήλωσε ότι «όποιος άλλαξε την χρήση της Αγίας Σοφίας είναι καταραμένος», εννοώντας τον Μουσταφά Κεμάλ που μετέτρεψε το ναό από τζαμί σε μουσείο το 1934.

Στην αναφορά του προς το εισαγγελέα, ο Aytun Çıtay ανέφερε ότι ο ανώτατος ιμάμης παραβίασε το Σύνταγμα, καθώς και το άρθρο 5816 του νόμου περί εγκλημάτων.

Πηγή: skai.gr

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:15