search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:19
MENU CLOSE

Τι φόρεσαν οι κυρίες της πολιτικής στην Επίδαυρο (Photos)

28.07.2020 20:06
Τι φόρεσαν οι κυρίες της πολιτικής στην Επίδαυρο (Photos) - Media

 

Η καρδιά του Φεστιβάλ Αθηνών χτύπησε στην Επίδαυρο στις 24 και 26 Ιουλίου με το θεατρόφιλο κοινό να τιμά τους συντελεστές της παράστασης “Πέρσες” σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη. Ήταν μάλιστα η πρώτη φορά που μια παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου αναμεταδόθηκε διαδικτυακά σε όλο τον κόσμο -πλην της Ελλάδας απευθείας από το Αρχαίο Θέατρο.

Ανάμεσα στους θεατές του που την απόλαυσαν από κοντά ήταν και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου με τις κυρίες να κλέβουν τις εντυπώσεις με την εμφάνισή τους.

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε για ακόμα μια φορά την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποία συνοδευόταν από τον σύντροφό της Παύλο Κοτσώνη. Δίπλα τους κάθισε και ο δημιουργός της παράστασης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επέλεξε για την εμφάνισή της ένα καλοκαιρινό φόρεμα στις αποχρώσεις του γαλάζιου και του πράσινου.

Την παράσταση απόλαυσαν, λίγες θέσεις πιο πέρα, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη που επέλεξε ένα μπεζ φόρεμα και η Άννα Παναγιωταρέα που προτίμησε υφασμάτινο παντελόνι κι ένα ιδιαίτερο τοπ.

Τους συντελεστές της παράστασης τίμησε και η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου που προτίμησε το total black look.

Μετά το τέλος της παράστασης βρέθηκαν στα παρασκήνια για να συγχαρούν τους συντελεστές.

Το παρών σε μια από τις δύο ημέρες έδωσε και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως που επέλεξε να συνδυάσει το μαύρο παντελόνι της με κόκκινο αμάνικο τοπ.

Με την παρουσία της τίμησε την παράσταση και η σύζυγος του Πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη. Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη προτίμησε να φορέσει ένα καλοκαιρινό παντελόνι το οποίο συνδύασε με ένα τοπ σε έντονο χρώμα.

Οι Πέρσες (472 π.Χ) είναι το παλαιότερο πλήρες δράμα που σώζεται στις μέρες μας και ταυτόχρονα ένα ιστορικό ντοκουμέντο για τη σημαντικότερη σύγκρουση της δεύτερης περσικής εισβολής στην Ελλάδα, τη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Μία από τις πιο καθοριστικές μάχες στην ιστορία της ανθρωπότητας, αποτελεί το θέμα της τραγωδίας του Αισχύλου, ο οποίος πήρε μέρος σ’ αυτήν.

Όπως αναφέρει το εισαγωγικό σημείωμα του Εθνικού Θεάτρου, χωρίς θριαμβολογίες και κομπασμούς και με σεβασμό στην οδύνη των ηττημένων, ο Αισχύλος παραδίδει έναν ύμνο για την ελευθερία του ατόμου και αντιπαραθέτει τα δημοκρατικά ιδεώδη απέναντι στη δεσποτική μοναρχία και την τυφλή υποταγή στην εξουσία. Η νίκη στεφανώνει εκείνους που ακολουθούν τη σύνεση ενώ ο μηχανισμός της δικαιοσύνης τιμωρεί όποιον με οδηγό την αλαζονεία ξεπερνάει τα όρια, προσβάλλοντας με την έπαρσή του θεούς και ανθρώπους.

Η παράσταση ανέβηκε στην Επίδαυρο με τους ηθοποιούς: Βασίλη Αθανασόπουλο, Κωνσταντίνο Γαβαλά, Νίκο Καραθάνο, Λυδία Κονιόρδου, Σπύρο Κυριαζόπουλο, Αλκιβιάδη Μαγγόνα, Λαέρτη Μαλκότση, Γιώργο Μαυρίδη, Αργύρη Ξάφη, Αργύρη Πανταζάρα, Δημήτρη Παπανικολάου, Γιάννο Περλέγκα και Αλμπέρτο Φάις.

Πηγή: marieclaire

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:18