search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:17
MENU CLOSE

Η κυβέρνηση σε… βέρτιγκο

03.08.2020 05:22

 

Και ξαφνικά ο κορονοιός επανήλθε δυναμικά στην ζωή μας  φέρνοντας μαζί του και την καχυποψία των πολιτών γύρω από αυτό το θέμα .  Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μέσα στο καλοκαίρι , οι παλινωδίες της κυβέρνησης  γύρω από αυτό το θέμα καθώς και η διαφαινόμενη οικονομική κρίση πυροδότησε τα σενάρια γύρω από την εξάπλωση του κορονοιού.

Αρκετοί πολίτες πιστεύουν ότι η ξαφνική αύξηση των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα συνδέεται άμεσα με την κακή κατάσταση της οικονομίας  η οποία μετά από τα μέσα Αυγούστου αναμένεται να κορυφωθεί. Λένε δηλαδή όσοι διακινούν αυτά τα σενάρια ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να εκμεταλλευθεί επικοινωνιακά  την πανδημία  θέλοντας έτσι να δικαιολογήσει  το μέγεθος των επιπτώσεων στην οικονομία.

Πίσω δηλαδή από το αντικειμενικό γεγονός της εξάπλωσης του ιού   , το Μέγαρο Μαξίμου φτιάχνει το αφήγημα της επόμενης μέρας  που λέει ότι οι πολίτες δεν υπάκουσαν στις κυβερνητικές εντολές και η χώρα βρέθηκε και πάλι μπροστά στον κίνδυνο που έχουν βιώσει πολλές γειτονικές μας χώρες και έχει να κάνει με τη αύξηση των θανάτων. Άρα τα οποία προβλήματα στην οικονομία θα έχουν να κάνουν με  την ανυπακοή μας και όχι και την κακή διαχείριση του θέματος από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ο φόβος μάλιστα εντείνεται καθώς οι  πληροφορίες  λένε ότι η κυβέρνηση σκέπτεται να επαναφέρει τα smsστα τηλέφωνα μας προκειμένου να βγαίνουμε από τα σπίτια μας. Τρελό ; Μάλλον!!! 

Αλλιώς πως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια  τέτοια κίνηση την στιγμή που ο περισσότερος κόσμος βρίσκεται σε διακοπές στα χωριά του.. 

Όσο και αν κάποια από αυτά τα σενάρια μοιάζουν να είναι τραβηγμένα και  οι πληροφορίες υπερβολικές η αλήθεια είναι ότι όλη αυτή η ιστορία δημιουργεί πολλά ερωτηματικά  καθώς η κυβέρνηση κινήθηκε στα τυφλά όλο το διάστημα του καλοκαιριού. 

Επέτρεψε τα  πανηγύρια και στην συνέχεια τα απαγόρευσε. Πήρε πίσω τα μέτρο με τις μάσκες και τώρα το επανέφερε πανηγυρικά λέγοντας μάλιστα ότι όποιος δεν υπακούει θα παίρνει πρόστιμο. Αυξάνει τον αριθμό των επιβατών στα πλοία την στιγμή που το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέει οτι θα επαναφέρει το 13033.

Οι έλεγχοι στα αεροδρόμια και τα λιμάνια είναι πλημμελείς ενώ  στην πραγματικότητα οι πολίτες καλούνται να προφυλαχθούν μόνοι τους.

Παρ όλα αυτά , ο τουρισμός δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα ενώ και τα χρήματα που θα έρθουν από την Ευρώπη θα εκταμιευθούν σταδιακά και με προϋποθέσεις.

Μοιραία λοιπόν οι πολίτες αφήνουν την φαντασία τους να δράση ερμηνεύοντας όπως θέλουν τα γεγονότα και τις κινήσεις της κυβέρνησης γιατί το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να κουκουλώσει και το μοναδικό ερώτημα που θέλει απάντηση. 

Δεν γνώριζε  ότι από την στιγμή που η χώρα θα ανοίξει τα  σύνορα της και οι πολίτες της χώρας θα κυκλοφορήσουν τα κρούσματα θα υπερπολαπλλασιαστούν ;  Γιατί τώρα δημιουργεί αυτό τον πανικό;. Και τι πραγματικά προσφέρει η εικόνα του πρωθυπουργού με την βερμούδα στα νησιά χωρίς μάσκα. 

Γιατί πέρα από το αυτονόητο ότι δεν μπορείς να προκαλείς τους πολίτες  των 500 ευρώ που δεν μπορούνε να πάνε ούτε στην πατρίδα τους,  δεν μπορείς την μία στιγμή να βάζεις  μάσκα και –θέλοντας να στείλεις τι καλό παράδειγμα-  και την άλλη να εμφανίζεται σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Γιατί τότε οι ψηφοφόροι έχουν όλα τα δίκια να σκέφτονται ότι θέλουν….

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:16