search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:59
MENU CLOSE

Βαρβιτσιώτης: To μεγάλο στοίχημα για τη χώρα είναι η αξιοποίηση του πακέτου των 72 δις ευρώ

05.08.2020 07:28
Βαρβιτσιώτης: To μεγάλο στοίχημα για τη χώρα είναι η αξιοποίηση του πακέτου των 72 δις ευρώ - Media

 

«Το στοίχημα για τη χώρα μας είναι η αλλαγή του οικονομικού μοντέλου ανάπτυξης και η διαχείριση της βοήθειας που θα λάβουμε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης».

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ιταλικό τηλεοπτικό σταθμό Rai 2 και τη δ/φ Anna Mazzone, σχολιάζοντας  το αποτέλεσμα και την εθνική επιτυχία των διαπραγματεύσεων κατά το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες για το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε πως τα τελευταία χρόνια η χώρα είχε επενδύσει στον τουρισμό, που αποδείχτηκε ένας τομέας εξαιρετικά ευαίσθητος, λόγω της πανδημίας. «Αυτό που κάναμε για τη διαχείριση αυτού του πακέτου ήταν η δημιουργία ενός συμβουλίου ειδικών, με επικεφαλής το νομπελίστα οικονομολόγο  Χριστόφορο Πισσαρίδη» πρόσθεσε.

Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις στη Σύνοδο Κορυφής, ο Αναπληρωτής Υπουργός σημείωσε πως «η χώρα μας, έχοντας τη γνώση μετά από μια δεκαετία, του τι σημαίνει το μνημόνιο που φέρει μαζί του ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης, είπε όχι πλέον Τρόικα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:58