search
ΣΑΒΒΑΤΟ 25.05.2024 09:35
MENU CLOSE

Παρίσι: Υποχρεωτική η μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους

08.08.2020 17:03
Γαλλία-Covid-19: «Στον πάγο» τα σχέδια για επαναλειτουργία των γαλλικών εστιατορίων - Media

 

Οι Παριζιάνοι και οι τουρίστες που κάνουν περίπατο κατά μήκων των οχθών του ποταμού Σηκουάνα ή περιηγούνται στις υπαίθριες αγορές του Παρισιού θα πρέπει να φοράνε μάσκα από την προσεχή Δευτέρα, αφότου οι αρχές επέβαλαν νέα μέτρα με στόχο να αναχαιτιστεί η αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού.

Το μέτρο, που αφορά πολίτες ηλικίας 11 ετών και άνω και θα διαρκέσει έναν μήνα, καλύπτει τους πολυσύχναστους εξωτερικούς χώρους στη γαλλική πρωτεύουσα, αν και τουριστικά αξιοθέατα, όπως ο Πύργος του Άιφελ, η Αψίδα του Θριάμβου και η λεωφόρος Σανζ Ελιζέ δεν περιλαμβάνονται στον σχετικό κατάλογο.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο ιός κυκλοφορεί ευρύτερα στο Παρίσι και τα φτωχά περίχωρά του από τα μέσα Ιουλίου.

Η Γαλλία έχει καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση της μάσκας στους κλειστούς δημόσιους χώρους, όπως τα καταστήματα και τις τράπεζες από την 21η Ιουλίου και το Παρίσι ακολουθεί το παράδειγμα πολλών πόλεων της χώρας που διατάσσουν τους πολίτες να φορούν μάσκες έξω, στις πολυσύχναστες ζώνες, όπως η Τουλούζη, η Λιλ και το Μπιαρίτζ.

Όσοι δεν τηρούν το μέτρο βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμο ύψους 135 ευρώ. Η τιμωρία επεκτείνεται σε έξι μήνες φυλάκισης για οποιονδήποτε παραβιάσει το μέτρο περισσότερες από 3 φορές σε διάστημα ενός μήνα.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25.05.2024 09:34