search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:47
MENU CLOSE

Χαρδαλιάς για Εύβοια: 28 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν με Super Puma

09.08.2020 16:13
5127193_0-1.jpg

 

Σε 97 απεγκλωβισμούς προχώρησαν οι διασώστες στην Εύβοια, εκ των οποίων οι 28 έγιναν με Super Puma.

«Απεγκλωβίστηκαν 97 συμπολίτες μας. Πραγματοποιήθηκαν 28 εναέριες διασώσεις από το Super Puma του Πυροσβεστικού Σώματος και 15 εναέριες διασώσεις από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ενώ 54 απεγκλωβισμοί έγιναν με επίγεια μέσα και σωστικές λέμβους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Θέλω να εκφράσω τη θλίψη μου για τους συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους στην Εύβοια και να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειές τους», είπε αναφερόμενος στους πέντε ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην Εύβοια. «Οφείλω, όμως, να ευχαριστήσω και τους ανθρώπους του κρατικού μηχανισμού που κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες δίνοντας μια δύσκολη μάχη σε δύσκολες συνθήκες και απεγκλώβισαν πριν από λίγο ακόμη έναν συμπολίτη μας», πρόσθεσε. 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε την άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού. «Η Πολιτεία αντέδρασε αμέσως κινητοποιώντας όλο τον κρατικό μηχανισμό και τους εμπλεκόμενους φορείς που τέθηκαν σε πλήρη επιφυλακή από χθες. Δυστυχώς, η ένταση του φαινομένου ήταν πολύ μεγάλη και χτύπησε και στον τομέα των υποδομών. Η πρόβλεψη που είχαμε έκανε εκτίμηση για 63 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες, ενώ η βροχή έφτασε τα 350 χιλιοστά μέσα σε έξι ώρες. Δεν είχαμε σωστή πρόβλεψη. Θα είχαμε ενεργήσει διαφορετικά. Ο μηχανισμός τέθηκε σε πλήρη επιφυλακή και αξιοποιήθηκαν τα συμβατικά επιχειρησιακά μέσα».

Για το 112

«Η επιλογή της αποστολής του 112 σε μια περίσταση όπως τη συγκεκριμένη της Εύβοιας επιβάλλει την αξιολόγηση και πλήρωση κάποιων κριτηρίων ανάλογα και με το περιεχόμενο της εντολής. Στην περίπτωση αυτή, θεωρήσαμε πως η χρήση του υπήρχε περίπτωση να δημιουργήσει μεγαλύτερο ρίσκο από την μη χρήση του», εξήγησε.

«Μία σαφής εντολή εκκένωσης θα έβαζε σε κίνδυνο πολλές ζωές. Ενώ η εντολή να μείνουν στα σπίτια τους με βάση την κατάσταση των περισσότερων κατοικιών στην περιοχή (ημιυπόγεια και ισόγεια, αλλά και μονοκατοικίες με δώματα 1 και 2 μέτρα κάτω από το ύψος του δρόμου), μπορεί να οδηγούσε σε περισσότερους πνιγμούς. Γι’ αυτό και προκρίναμε τα συμβατικά διασωστικά μέσα. Την ώρα της μάχης παλεύουμε, δίνουμε τη μάχη με τα προβλήματα και τον χρόνο. Και σε αυτό τον δρόμο θα συνεχίσουμε», τόνισε. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:44