search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:54
MENU CLOSE

Κόντρα Κασιδιάρη – Παυλόπουλου για τα επεισόδια της Χ.Α.

11.09.2012 12:57
Κόντρα Κασιδιάρη - Παυλόπουλου για τα επεισόδια της Χ.Α. - Media

Νέα κόντρα ξέσπασε στη Βουλή για τα επεισόδια που προκάλεσε η Χρυσή Αυγή σε Ραφήνα και Μεσολόγγι όταν ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριξε ότι «θα γελάνε και οι πέτρες αν πάνε κατηγορούμενοι για αντιποίηση αρχής οι βουλευτές της Χ.Α», προκαλώντας την έντονη αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ, Προκόπη Παυλόπουλου.

Νέα κόντρα ξέσπασε στη Βουλή για τα επεισόδια που προκάλεσε η Χρυσή Αυγή σε Ραφήνα και Μεσολόγγι όταν ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριξε ότι «θα γελάνε και οι πέτρες αν πάνε κατηγορούμενοι για αντιποίηση αρχής οι βουλευτές της Χ.Α» προκαλώντας την έντονη αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ, Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε στα τάγματα εφόδων της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης.

Παραθέτουμε τον διάλογο:

Η. Κασιδιάρης:

«Εφόσον παρανομούμε εμείς, ναι, να πάμε στην δικαιοσύνη. Δεν θέλω ασυλία. Γιατί αν πάμε με την κατηγορία για αντιποίηση αρχής θα γελάνε και οι πέτρες. Η δίκη θα θυμίζει ελληνική ταινία του ’60 με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα. Αντιποίηση αρχής είναι να παριστάνεις τον αστυνομικό. Αν κατηγορηθούμε εμείς, πρέπει να κατηγορηθούν και οι ένστολοι των ΜΑΤ που ήρθαν και έκαναν ελέγχους στα γραφεία της Χρυσής Αυγής – γιατί τέτοιες ενέργειες οδηγούν το πολίτευμα σε επικίνδυνα μονοπάτια. Το πρόβλημα δεν είναι ο βουλευτής που ζητά τα παραστατικά, αλλά το ότι δεν υπάρχει κράτος δικαίου».

Πρ. Παυλόπουλος:

«Είναι χυδαιότητα να λένε κάποιοι στον ελληνικό λαό ότι αυτό που δεν μπορεί το κράτος να κάνει, το κάνουμε εμείς. Το χυδαιότερο όλων είναι ότι, βρίσκονται εκπρόσωποι του ελληνικού λαού που λένε ότι επειδή το διοικητικό όργανο του κράτους δεν μπορεί να ασκήσει την αρμοδιότητα του θα το κάνουμε εμείς. Αυτή είναι μεθοδολογία και ιδεολογία των ταγμάτων εφόδων του Έρνεστ Ρεμ. Οι περισσότεροι ευτυχώς δεν ζήσαμε την εμπειρία της Βαϊμάρης. Αυτή ήταν η ιδεολογία και η μεθοδολογία των ταγμάτων εφόδων. Δια της σιωπής μας, διαπράττουμε το έγκλημα της ανοχής», σχολίασε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Β. Καπερνάρος:

Από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος δήλωσε: «καλά είναι αυτά που λέτε κ. Παυλόπουλε. Και συμφωνούμε. Αλλά υπάρχει και το γνωμικό ότι αντί να καταργήσετε το σκοτάδι ανάψτε ένα κερί. Γιατί μέχρι σήμερα, στην ανομία στηρίζεται ο ξεπεσμός και η κατάντια της χώρας», σχολίασε, από την πλευρά του, ο βουλευτής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Βασίλης Καπερνάρος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:53