search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:46
MENU CLOSE

«Φρένο» Κραμάρζ για το εμβόλιο – Μην περιμένετε ούτε τους επόμενους μήνες (Video)

23.08.2020 11:15
Κορωνοϊός-εμβόλιο: Πώς το βίωσε ένας εθελοντής - Τι του προκάλεσε - Media

 

Τέλος στις προσδοκίες όσων έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην ανακάλυψη του εμβολίου που θα βάλει τέλος στην πανδημία βάζει ο αναπληρωτής επικεφαλής επιστημόνων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, Πιοτρ Κραμάρζ. 

Την ώρα που ο κορωνοϊός θερίζει με περισσότερα από 23 εκατομμύρια κρούσματα παγκοσμίως και περισσότερους από 800.000 νεκρούς, ο επιστήμονας ξεκαθαρίζει πως δεν μπορούμε να περιμένουμε το εμβόλιο τους επόμενους μήνες. 

Μιλώντας στο Mega, ο επιστήμονας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το πολύ θετικό είναι ότι υπάρχουν εξελίξεις αναφορικά με το εμβόλιο, ωστόσο δεν έχουμε δει ακόμη τα τελικά αποτελέσματα και συνεπώς δεν μπορούμε να αναμένουμε ένα εμβόλιο τους επόμενους μήνες. Γίνονται, όμως, πολλές προσπάθειες. Εργαζόμαστε με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκου για να ετοιμάσουμε ένα σύστημα επιτήρησης όταν βγουν τα εμβόλια για να δούμε πόσο αποτελεσματικά είναι στην πραγματική ζωή, καθώς και πόσο ασφαλή είναι». 

Όσον αφορά στα μέτρα που εφαρμόζονται ανά τον κόσμο και τα τοπικά lockdowns, ο κ. Κραμάρζ σημείωσε: «Αυτό που βλέπουμε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες τώρα, είναι η επανεμφάνιση της λοίμωξης. Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο ο κόσμος ένιωσε λίγο ότι η πανδημία τελείωσε και χαλάρωσε τη συμπεριφορά του. Όπως γνωρίζουμε η γενική καραντίνα έχει σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο και επομένως συνιστούμε πιο στοχευμένα μέτρα εάν κριθεί απαραίτητο στα κλαμπ, στα μπαρ και τα γυμναστήρια».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:37