search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:47
MENU CLOSE

Γερμανία: «Θα επιζήσει» – Αισιοδόξια για την πορεία της υγείας του Αλεξέι Ναβάλνι

24.08.2020 06:17
Γερμανία: «Θα επιζήσει» - Αισιοδόξια για την πορεία της υγείας του Αλεξέι Ναβάλνι - Media

 

Ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος νοσηλεύεται σε γερμανικό νοσοκομείο αφού, όπως λένε οι συνεργάτες του, δηλητηριάστηκε στη Ρωσία, θα επιζήσει, δήλωσε στην εφημερίδα Bild ο Γιάκα Μπιζίλι, ο ιδρυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Cinema for Peace.

«Ο Ναβάλνι θα επιβιώσει από την επίθεση με δηλητήριο αλλά θα αχρηστευτεί για μήνες ως πολιτικός», είπε ο Μπιζίλι, η οργάνωση του οποίου έστειλε ένα ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος-ασθενοφόρο στη ρωσική Άπω Ανατολή για να τον μεταφέρει στη Γερμανία.

Νωρίτερα, οι γιατροί στο νοσοκομείο στο Ομσκ της Σιβηρίας στο οποίο νοσηλεύτηκε αρχικά ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι δήλωσαν σήμερα ότι του έσωσαν τη ζωή.

Ερωτηθείς αν ο Ναβάλνι θα επιζήσει, ο επικεφαλής ιατρός του νοσοκομείου στη Σιβηρία που τον περιέθαλψε αρχικά απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις.

Νωρίτερα, το πρακτορείο μετέδωσε δηλώσεις του ιδρυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Cinema for Peace, η οργάνωση του οποίου έστειλε ένα ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος-ασθενοφόρο στη ρωσική Άπω Ανατολή για να τον μεταφέρει στη Γερμανία, που ανέφερε πως «ο Ναβάλνι θα επιβιώσει από την επίθεση με δηλητήριο αλλά θα αχρηστευτεί για μήνες ως πολιτικός», 

Τις δηλώσεις έκανε στην εφημερίδα Bild, στην οποία και επανέλαβε ότι οι συνεργάτες του επικριτής του Κρεμλίνου υποστηρίζουν πως δηλητηριάστηκε στη Ρωσία. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:46