search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:27
MENU CLOSE

Η τριλογία του Βερολίνου

14.09.2012 10:11
Η τριλογία του Βερολίνου - Media

Τρία αναγνώσματα σε έναν χορταστικό τόμο, με μια κυρίαρχη πόλη, το Βερολίνο, στις πιο γοητευ­τικές και εφιαλτικές συνάμα στιγμές της ιστορίας του κι έναν ντετέκτιβ, πρωταγωνιστή σε τρεις νου-άρ περιπέτειες μιας εμβληματικής περιόδου που σφράγισε ανεξίτηλα τη μοίρα της ανθρωπότητας στο δεύτερο ήμισυ του περασμένου αιώνα… 

Philip Kerr

Μετάφραση: Αντώνης Καλοκύρης και Ντενίζ Ρώντα

Εκδόσεις: Κέδρος

Σελ.: 1.070 

Τρία αναγνώσματα σε έναν χορταστικό τόμο, με μια κυρίαρχη πόλη, το Βερολίνο, στις πιο γοητευ­τικές και εφιαλτικές συνάμα στιγμές της ιστορίας του κι έναν ντετέκτιβ, πρωταγωνιστή σε τρεις νου-άρ περιπέτειες μιας εμβληματικής περιόδου που σφράγισε ανεξίτηλα τη μοίρα της ανθρωπότητας στο δεύτερο ήμισυ του περασμένου αιώνα… Με φόντο, λοιπόν, το γοητευτικό Βερολίνο του Μεσοπόλεμου, με τα ατμοσφαιρικά καμπαρέ, την παρακμιακή γοητεία ενός κόσμου που ξεφτίζει και βυθίζεται ηδονικά στον εαυτό του, σε μια πόλη που βιώνει την ακμή και την παρακμή ενός κατα­στροφικού πολέμου, σ’ έναν τόπο γκρεμισμένο που προσπαθεί να αναγεννηθεί από τα αρχιτεκτο­νικά του ερείπια όπως και από τα ψυχολογικά ράκη των ανθρώπων – σκιών που τον κατοικούν, ένας ντετέκτιβ – που ενσαρκώνει την ίδια την πόλη και τους κάτοικους της – αναλαμβάνει να λύσει τρεις διαφορετικές υποθέσεις. Και στις τρεις, κυρίαρχο στοιχείο είναι η βία που αντιμετωπίζεται με την παράδοση στο ξεσάλωμα και τον τρόμο. Η ιστορία «Στις ΒιολέτεςτουΜάρτη»τοποθετείται χρονικά την εποχή που διεξήχθησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Βερολίνο. Ο πρώην αστυνομικός και νυν ιδιω­τικός ντετέκτιβ Μπέρνι Γκούντερ αναλαμβάνει μια υπόθεση που σχετίζεται με κλεμμένα διαμάντια. Στον«ΧλομόΕγκληματία», οΧίτλερβρίσκεταιστο απόγειοτηςδόξαςκαιτηςδύναμήςτουστηΓερμα­νία, ετοιμάζονταςτημεγαλύτερησύγχρονηφρίκη τηςΙστορίας. ΟΜπέρνι Γκούντερ αναλαμβάνει να εξιχνιάσει μια σειρά αποτρόπαιων φόνων νε­αρών κοριτσιών. Τέλος, στο «ΓερμανικόΡέκβιεμ», η υπόθεση τοποθετείται στο βαριά πληγωμένο μεταπολεμικό Βερολίνο, όπου ο ντετέκτιβ έρχεται αντιμέτωπος με μια προσωπική του υπόθεση. Πρόκειται για τρία βιβλία που έχουν κυκλοφο­ρήσει στο παρελθόν αυτοτελώς από τις εκδόσεις «Κέδρος» και πάλι. 

Ξενοφών Μπρουντζάκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:26