search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:10
MENU CLOSE

Ραγδαίες εξελίξεις: Το TikTok βρήκε αγοραστή – Αναμένονται άμεσες ανακοινώσεις

01.09.2020 10:52
Τσάκωσε στα πράσα άνδρα που τη βιντεοσκοπούσε ενώ φορούσε ρούχα στο δοκιμαστήριο (Video)  - Media

 

Λύση στον «γόρδιο δεσμό» σχετικά με την πώληση του TikTok σε δυτική εταιρεία φαίνεται ότι βρέθηκε, καθώς, σύμφωνα με το Business Insider, υπάρχει αγοραστής για τις δραστηριότητες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης σε ΗΠΑ, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Με τον χρόνο για την πώληση της κινεζικής εταιρείας να τελειώνει -ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με διάταγμά του, είχε δώσει διορία ως τις 15 Σεπτεμβρίου, με την απειλή, αν δεν βρεθεί αγοραστής, να το απαγορεύσει- οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Σύμφωνα με αναλυτές, ο πιθανότερος αγοραστής του μέσου θα είναι η Microsoft σε συνεργασία με την Walmart, αν και στο παιχνίδι των προσφορών έχουν μπει κι άλλες εταιρείες, όπως οι Oracle, Apple, Netfilx και Alphabet (η μητρική εταιρείας της Google).

Σημειώνεται πάντως, ότι το Πεκίνο έχει θέσει νέους όρους για την πώληση του TikTok, όσον αφορά τους αλγόριθμους και την Τεχνητή Νοημοσύνη που κάνουν το μέσο τόσο… εθιστικό, γεγονός που ίσως φέρει νέα προβλήματα στην ολοκλήρωση της εξαγοράς.

Οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει το TikTok ότι μεταφέρει προσωπικά δεδομένα των χρηστών του σε servers στην Κίνα, ενώ η τιμή πώλήσης αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 20 και 30 δισ. δολαρίων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:03