search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:21
MENU CLOSE

Nammos: Προσφυγή κατά της απόφασης για 10ήμερη παράταση στο λουκέτο

04.09.2020 15:57
Nammos: Προσφυγή κατά της απόφασης για 10ήμερη παράταση στο λουκέτο - Media

 

Την αντίδραση των ιδιοκτήτων του Nammos προκάλεσε η απόφαση να παραταθεί για 10 ημέρες το λουκέτο στη λειτουργία της επιχείρησης «για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου Covid-19»

Το νομικό γραφείο «Αγαπηνός και Συνεργάτες», που εκπροσωπεί την επιχείρηση, συνέταξε -σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα»- σχετική καταγγελία για λογαριασμό του Nammos, στην οποιά χαρακτηρίζει «παράνομη» τη συγκεκριμένη απόφαση.

Υπενθυμίζεται πως χθες Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε επανεξέταση του προσωπικού της επιχείρησης, όπου σε σύνολο 125 τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού σε ιδιωτική κλινική, διαπιστώθηκαν δυο θετικά κρούσματα, ενώ την πρώτη φορά στα τεστ που διεξήγαγε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας, είχαν διαπιστωθεί 9 θετικά κρούσματα, με αποτέλεσμα να μπει 48ωρο λουκέτο.

Το ίδιο συνέβη και στο Scorpios, που σήμερα λειτούργησε κανονικά με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, όμως το Nammos παρέμεινε κλειστό, διότι δόθηκε παράταση αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης για 10 επιπλέον ημέρες.

Οι νομικοί εκπρόσωποι του Nammos χαρακτηρίζουν την ανωτέρω απόφαση παντελώς παράνομη και αναφέρουν πως βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση και καταστρατήγηση του συνόλου των συνταγματικών διατάξεων για την επιχειρηματική ελευθερία και την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλά και των διατάξεων που στοχεύουν στην προστασία και ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, ενώ παράλληλα καταστρατηγεί και το σύνολο των διατάξεων του Διοικητικού Δικαίου, καθώς στερείται οποιαδήποτε αιτιολογίας.

Την ίδια ώρα, δηλώνουν ότι η επιχείρηση Nammos είναι στη διάθεση των Αρχών για οποιονδήποτε υγειονομικό έλεγχο του συνόλου του προσωπικού, «στον οποίο άλλωστε έχουμε προβεί ως επιχείρηση και δηλώνουμε εκ των προτέρων ότι θα αποδεχθούμε οποιονδήποτε όρο και οποιαδήποτε προϋπόθεση για την επανέναρξη της λειτουργίας της επιχείρησης μας κατά το κρίσιμο αυτό δεκαήμερο κατά το οποίο ευλόγως προσδοκούσαμε να πραγματοποιήσουμε κάποια έσοδα για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις τεράστιες υποχρεώσεις μας».

Τέλος, ζητούν την ανάκληση – ακύρωση της απόφασης της Πολιτικής Προστασίας, ως παράνομης, παντελώς αναιτιολόγητης και ευθέως αντισυνταγματικής. Ζητούν ακόμη να τεθούν υπόψη της αρμόδιας επιτροπής έστω και τώρα, τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εξετάσεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:20