search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:43
MENU CLOSE

Τυφλό σύστημα…

18.09.2012 09:20
Τυφλό σύστημα…   - Media

 Ο δήμαρχος Ζακύνθου Στέλιος Μποζίκης αποκάλυψε ότι, από τις 350 υποθέσεις που εξετάστηκαν για ασφαλισμένους που έπαιρναν επίδομα τυφλότητας, διαπιστώθηκε πως μόνο 23 ήταν τυφλοί.

 Ο δήμαρχος Ζακύνθου Στέλιος Μποζίκης αποκάλυψε ότι, από τις 350 υποθέσεις που εξετάστηκαν για ασφαλισμένους που έπαιρναν επίδομα τυφλότητας, διαπιστώθηκε πως μόνο 23 ήταν τυφλοί.

(Στο σημείο αυτό να μας επιτρέψουν οι αντιμνημονιακοί αγωνιστές να σημειώσουμε ότι για αυτό ουδεμία ευθύνη φέρει η τρόικα, η Μέρκελ ή κάθε άλλο καπιταλιστικό γουρούνι, γεράκι – διαλέξτε ένα ζώο της προτίμησής σας – της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του παγκόσμιου καπιταλιστικού κινήματος κ.λπ.).

Από τα 350 επιδόματα τυφλότητας μόνο τα 23 ήταν πραγματικά. Και εδώ να μας επιτραπεί να μην προβούμε σε εμβριθείς πολιτικές αναλύσεις και χαώδεις ιδεολογικές επεξηγήσεις. Απλώς πρόκειται περί ενός απατεωνίστικου συστήματος, για να τεθεί όσο πιο αβρά γίνεται αυτή η εθνική ντροπή.

Και η πραγματικότητα είναι ακόμα χειρότερη αν τολμήσει να υποθέσει κανείς ότι μπορεί να υπάρχουν και χειρότερα. Είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια που το Δημόσιο πλήρωνε και ξαναπλήρωνε και ματαξαναπλήρωνε οι περισσότεροι το γνώριζαν και απλώς το δέχονταν μειδιώντας, ψηφίζοντας ξανά και ξανά όλους αυτούς τους άξιους εκπροσώπους των κομμάτων που συντηρούσαν τη θέση τους με παρόμοιες γενναίες πολιτικές και υψηλού ήθους πράξεις. Και δεν ήταν μόνο αυτοί που προωθούσαν από κυβερνητικές θέσεις τις… τυφλές υποθέσεις της χώρας, άλλα και τα υπόλοιπα… αγνά – παρθένα κόμματα του πολιτικού μας πανθέου που το έκαναν μόκο και γαργάρα απαιτώντας κι άλλα δικαιώματα κι άλλα κεκτημένα τυφλότητας.

Κατά τα άλλα, όταν ο Παπανδρέου μίλησε για διεφθαρμένη χώρα, οι τυφλοί προσεβλήθησαν και… είδαν το φως τους. Τέλος, αυτοί οι υπάλληλοι όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών που υπέγραφαν αυτά τα πιστοποιητικά και τα πλήρωνε το κράτος, αναρωτιέται κανείς γιατί να μην τιμωρηθούν και γιατί επιτέλους να μην αρχίσει να εφαρμόζεται – όχι με τον ελληνικό τρόπο «είναι κλέφτης αλλά καλό παιδί, είναι καταχραστής αλλά σωστός οικογενειάρχης» και τα λοιπά γνωστά ακλόνητα επιχειρήματα – αυτή η ρημάδα η αξιολόγηση. Γιατί να μην μπορεί να απολυθεί ένας δημόσιος υπάλληλος όταν υπογράφει πιστοποιητικό τυφλότητας σε ανοιχτομάτη οδηγό; Μην και χαθεί το πελατειακό σύστημα ή μήπως και μας πάρει ΣΥΡΙΖΑ… και μας σηκώσει στον επαναστατικό παράδεισο των κεκτημένων του κάθε τυφλού αυτού του τόπου. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01