search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:02
MENU CLOSE

Λινού: Δε φτάνουν τα μέτρα στα σχολεία – Επίταξη λεωφορείων και κτιρίων (Video)

05.09.2020 10:58
Δυσοίωνη η Αθηνά Λινού: «Λίγα και με καθυστέρηση τα εμβόλια που θα έρθουν στην Ελλάδα» (Video) - Media

 

«Θα αργήσουμε να γίνουμε “Γουχάν” και να επιστρέψουμε άμεσα στην κανονικότητα. Αυτοί είχαν ραγδαία εξάπλωση και υπήρξε μια κάποια ανοσία, ενώ γενικά έχουν άλλη κουλτούρα με τις λοιμώξεις και είναι πιο προσεκτικοί. Επίσης, δουλεύουν πολύ με τηλεργασία κι έχουν περιορισμένες μετακινήσεις. Ελπίζω και με την έλευση του εμβολίου, να φτάσουμε κι εμείς σε μία κανονικότητα την επόμενη άνοιξη» σημείωσε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού στον τηλεοπτικό σταθμό Open. 

Για τον χειμώνα είπε ότι «φοβάμαι πως θα είναι πολύ δύσκολα», εκφράζοντας όμως την πεποίθηση ότι ατομικά θα τα πάμε καλύτερα και θα είμαστε πιο προσεκτικοί συμβάλλοντας στο να μην εξαπλωθεί ο ιός.

Για τα σχολεία ξεκαθάρισε ότι «έπρεπε να ανοίξουν για πολλούς λόγους, δεν τίθεται θέμα. Κάποια μέτρα έχουν ήδη δρομολογηθεί. Φοβάμαι ότι αυτά τα μέτρα δεν είναι αρκετά για να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο. Από την αρχή της πανδημίας επιμένω για την απόσταση στα σχολεία. Και 5 τμήματα σε όλη τη χώρα να αραιώσουν, κάποιους ανθρώπους θα τους σώσουμε και μία ομάδα της κοινωνίας δεν θα τεθεί σε κίνδυνο. Εγώ θα έλεγα λοιπόν, άμεσα το κάθε σχολείο να δημιουργήσει και χώρο στο ύπαιθρο όπου θα μπορούν να γίνουν μαθήματα εκεί. Να βρουν σε συνεργασία με δήμους, άλλους κλειστούς χώρους. Μαγαζιά κλειστά, πνευματικά κέντρα κτλ. Στην ανάγκη να βάλεις τα μεγάλα παιδιά για να ελαχιστοποιηθούν οι μετακινήσεις των μικρών».

Αναφερόμενη στην συνέχεια στη χρήση μάσκας στα σχολεία η κ. Λινού υποστήριξε ότι: «Τα παιδιά μπορούν να κατανοήσουν την αναγκαιότητα της μάσκας, αλλά είναι ο τρόπος που θα τους το πούμε. Να δείτε ότι μπορούν να λειτουργήσουν ως influencers. Όπως είχαμε το μότο “μπαμπά μην τρέχεις” μπορεί να βγει το “μπαμπά τη μάσκα σου».

Για το ότι οι τάξεις και τα σχολεία μπορεί να θεωρηθούν ελεγχόμενα περιβάλλοντα είπε πως: «Το να έχουμε “κάψουλα”, δηλαδή ανθρώπους που δουλεύουν, εργάζονται, διασκεδάζουν, συμβιώνουν μαζί. Τα bubbles στο εξωτερικό αποτελούνται από μάξιμουμ 14 άτομα, εδώ όμως τα bubbles είναι τεράστια, γιατί δεν είναι μόνο οι μαθητές και οι δάσκαλοι».

«Μπορεί να ακουστεί αιρετικό, αλλά όπως προτείνων να αξιοποιηθούν ιδιωτικά λεωφορεία για τις μαζικές μεταφορές του πληθυσμού και να αποφευχθεί ο μεγάλος συνωστισμός στις αστικές συγκοινωνίες, έτσι θα πρέπει να αξιοποιηθούν και τα ιδιωτικά εργαστήρια, αυτά που μπορούν να προσφέρουν βέβαια ποιοτικές κι ελεγμένες υπηρεσίες, για τα τεστ», πρόσθεσε η κ. Λινού.

Τέλος, μιλώντας για το εμβόλιο η Αθηνά Λινού ανέφερε ότι «είναι θετικό μέτρο, θα βοηθήσει αν υπάρξει. Ο δρόμος για να πετύχουμε ανοσία της κοινωνίας μέσω του εμβολίου, είναι μακρύς. Φανταστείτε ότι είμαστε 10 εκατομμύρια και θα έχουμε άμεσα 600.000 δόσεις, για να εμβολιαστούν αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή επικινδυνότητας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:02