search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:27
MENU CLOSE

Διάγνωση κορωνοϊού σε παιδιά: Πιο αποτελεσματικές οι εξετάσεις κοπράνων από τα παραδοσιακά τεστ

07.09.2020 13:17
Μόνο το 7% των παιδιών με Covid-19 εμφανίζει σοβαρά συμπτώματα - Media

 

Οι εξετάσεις κοπράνων μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικές από τις αναπνευστικές εξετάσεις για τον εντοπισμό μολύνσεων COVID-19 σε παιδιά και βρέφη, καθώς έχουν υψηλότερο ιικό φορτίο στα κόπρανα από τους ενήλικες, σύμφωνα με ερευνητές του Κινεζικού Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ (CUHK).

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr τα δείγματα κοπράνων μεταφέρουν τον ιό ακόμα και μετά την απομάκρυνσή του από την αναπνευστική οδό του ασθενούς και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε καλύτερη αναγνώριση ασυμπτωματικών περιπτώσεων, ιδιαίτερα σε βρέφη και άλλα άτομα που έχουν δυσκολία στην παροχή ρινικών ή δειγμάτων από το λαιμό, σύμφωνα με ερευνητές του CUHK σε δελτίο τύπου τη Δευτέρα.

Η πιθανότητα δοκιμών κοπράνων σε νέους ήταν ένα συμπέρασμα που προέκυψε όταν ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του CUHK πραγματοποίησαν δοκιμές κοπράνων σε περισσότερα από 2.000 ασυμπτωματικά παιδιά και άλλα που χρειάστηκαν τέτοιες δοκιμές που έφτασαν στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ από τις 29 Μαρτίου. Από τις 31 Αυγούστου , των δειγμάτων που συλλέχθηκαν, έξι παιδιά επιβεβαιώθηκαν με λοίμωξη COVID-19.

Ο Paul Chan, πρόεδρος του Τμήματος Μικροβιολογίας του CUHK και αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου Έρευνας του Gut Microbiota, δήλωσε ότι το ιικό φορτίο στα κόπρανα των βρεφών και των παιδιών ήταν «πολλές φορές υψηλότερο» από αυτό των ενηλίκων και μπορεί να είναι ισοδύναμο με αυτό του αναπνευστικά δείγματα ενηλίκων.

Η δραστηριότητα της ιογενούς λοίμωξης και της αντιγραφής παραμένει επίσης περισσότερο στα έντερα των βρεφών και των παιδιών, είπε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:26