search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:36
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Ακόμα δεν έχουν πάει οι μάσκες στα σχολεία! (Video)

10.09.2020 06:39
Κορωνοϊός: Ακόμα δεν έχουν πάει οι μάσκες στα σχολεία! (Video) - Media

 

Σχετικά με τη διανομή μασκών στα σχολεία, χαρακτηριστικό είναι ότι στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας, όπου βρέθηκε η εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, οι μάσκες ακόμη δεν έχουν φθάσει ούτε αντισηπτικά. «Οι μάσκες δεν έχουν έρθει και έχουμε σοβαρό προβληματισμό αν θα καταφέρουν να έρθουν για να δοθούν στους μαθητές» λέει ο δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, συμπληρώνοντας ότι οι δήμοι της χώρας όπως και ο δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας καλούνται να αντιμετωπίσουν το κενό που υπάρχει στη διαδικασία. 

«Η ενημέρωση που υπάρχει από την ΚΕΔΕ, είναι πως μέχρι το Σάββατο οι μάσκες θα είναι στους δήμους. Θα βρούμε τρόπο να τα μοιράσουμε, το θέμα ωστόσο είναι γιατί γίνεται αυτή η διαδικασία τελευταία στιγμή» είπε ο κ. Βρεττάκος.

Μόνο στο δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας υπάρχουν 72 σχολικές μονάδες με 11.500 μαθητές στις οποίες θα πρέπει να διαμοιραστεί το υγειονομικό υλικό. «Πρόκειται για ένα δίδαγμα ότι κάποια πράγματα δεν πρέπει να γίνονται κεντρικά, οι δήμοι θα είχαν λύσει το θέμα χθες» σχολίασε. 

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι για να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία θα έπρεπε να έχουν γίνει μικρά τμήματα, σημειώνοντας ότι ο μέσος όρος στα σχολεία του δήμου ξεπερνά τους 20 μαθητές ανά τάξη-στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα.

«Μιλούν για ασφάλεια αλλά δεν μπαίνει στη συζήτηση το θέμα για τις μικρές τάξεις» είπε χαρακτηριστικά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15