search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:54
MENU CLOSE

«Τα σπάει» οριστικά η Huawei με την Google: Τέλος το Android από το 2021

11.09.2020 13:48
«Τα σπάει» οριστικά η Huawei με την Google: Τέλος το Android από το 2021 - Media
 
Σε οριστική ρήξη με την Google βαδίζει ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός Huawei, μετά τα προβλήματα στη συνεργασία των δύο επιχειρήσεων που προκάλεσαν οι κυρώσεις που επέβαλε η κυβέρνηση Τραμπ.
 
Σε μια κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει τριγμούς σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της αγοράς smartphones στον πλανήτη, η Huawei ανακοίνωσε ότι από το 2021 αναμένεται να κυκλοφορήσουν οι πρώτες συσκευές της που θα τρέχουν με το λειτουργικό HarmonyOS και όχι με το Android της Google.
O CEO της εταιρείας, Ρίτσαρντ Γιού, ανακοίνωσε ότι η beta έκδοση του HarmonyOS για smartwatches και άλλες συσκευές θα είναι άμεσα διαθέσιμη σε προγραμματιστές, ενώ τον Δεκέμβριο θα υπάρξει και η έκδοση για smartphones, στα οποία αναμένεται να αρχίσει να εγκαθίσταται του χρόνου.
 
Παράλληλα, η Huawei εγκαινίασε και το OpenHarmony project, μια έκδοση ανοιχτού κώδικα του λειτουργικού συστήματος, που θα επιτρέψει σε προγραμματιστές να χτίσουν εφαρμογές και νέες εκδόσεις τους, όπως συμβαίνει και με το AOSP της Google, από το οποίο κάθε χρόνο βγαίνει και η νέα έκδοση του Android.
 
Το HarmonyOS αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για την Huawei, η οποία έχασε την πρόσβαση στις υπηρεσίες της Google λόγω των κυρώσεων που επέβαλλε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01