search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:11
MENU CLOSE

«Άδειασμα» των αυτοδιοικητικών της Λέσβου από Θεοδωρικάκο – «Αρμοδιότητα των υπουργείων η αναστολή λειτουργίας σχολείων»

12.09.2020 18:18
«Άδειασμα» των αυτοδιοικητικών της Λέσβου από Θεοδωρικάκο - «Αρμοδιότητα των υπουργείων η αναστολή λειτουργίας σχολείων» - Media

 

Την παρέμβαση της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών προκάλεσε η απόφαση του δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου έως και την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, λόγω της έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού.

Ο υπουργός και ο υφυπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και Θοδωρής Λιβάνιος αντίστοιχα με παρέμβασή τους επισημαίνουν ότι η αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων κάθε τύπου και βαθμίδας ανήκει αποκλειστικά στα υπουργεία Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας, ύστερα από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας. Ειδικά για τις περιπτώσεις αναστολής λειτουργίας λόγω κορωνοϊού, διατάξεις που αποδίδουν αρμοδιότητα στους δημάρχους ή στους αντιπεριφερειάρχες για ολιγοήμερη διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεν εφαρμόζονται.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εσωτερικών, η παρέμβαση αφορά όλα τα σχολεία της χώρας και όχι μόνο της Λέσβου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:59