search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:47
MENU CLOSE

Χρυσοχοΐδης από Λέσβο: Συνέπειες για όσους αποτρέπουν τους πρόσφυγες από το να έρθουν στη νέα δομή – Νέες διαδηλώσεις

13.09.2020 10:39
hrysoh.jpg

 

Νέες διαδηλώσεις προσφύγων και μεταναστών λαμβάνουν χώρα στο τμήμα της επαρχιακής οδού που συνδέει τη Μυτιλήνη με τα βορειοανατολικά χωριά του νησιού. Οι πρόσφυγες και μετανάστες ζητούν εκ νέου να φύγουν από το νησί αλλά και την Ελλάδα, προς τη δυτική Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι πλέον εφαρμόζονται περιορισμοί στην πρόσβαση δημοσιογράφων στο σημείο που βρίσκονται οι πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς δεν επιτρέπεται η πρόσβαση από την πλευρά της Μυτιλήνης.

Στο μεταξύ, αυστηρό μήνυμα σε όσους «παρακινούν τους μετανάστες να μην προσέρχονται στη νέα δομή» που φτιάχνεται στο Καρά Τεπέ, έστειλε από τη Λέσβο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης ανέφερε ότι «η Ελληνική Δημοκρατία είναι πολύ ισχυρή και δεν θα ανεχθούμε το παραμικρό», και συμπλήρωσε: «τους προειδοποιώ ότι θα υπάρξουν κυρώσεις και συνέπειες και τους καλώ να εγκαταλείψουν αυτές τις προσπάθειες».

Παράλληλα, σημείωσε ότι στη Λέσβο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας τόσο των μεταναστών όσο και των κατοίκων του νησιού.

Τεστ κορωνοϊού σε όσους προσέρχονται στη νέα δομή

Επτά πρόσφυγες και μετανάστες, από τους 300 που εξετάσθηκαν χθες κατά την είσοδο τους στον νέο καταυλισμό στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης, βρέθηκαν θετικοί στη νόσο του κορωνοϊού. Δύο από αυτούς ανήκουν στους 35 που είχαν βρεθεί θετικοί κατά τον υγειονομικό έλεγχο που υπήρξε πριν από το κάψιμο του ΚΥΤ της Μόριας.

Στο σύνολό τους τέθηκαν σε υγειονομική απομόνωση σε ειδικό χώρο, ο οποίος έχει δημιουργηθεί στον Καρά Τεπέ. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, σήμερα προβλέπεται να μπουν στη νέα δομή, αφού προηγουμένως ελεγχθούν υγειονομικά, περί τους 1000 ακόμα πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι εισερχόμενοι στη νέα δομή πρόσφυγες και μετανάστες, όλοι τους μέλη οικογενειών και ανήκοντες σε ευάλωτες ομάδες, αρχικά καταγράφονται. Στη συνέχεια, οδηγούνται στο ιατρείο που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Unicef, όπου και εξετάζονται από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αν πάσχουν από τη νόσο του κορωνοϊού.

Το αποτέλεσμα της εξέτασης βγαίνει σε 15 περίπου λεπτά, καθώς χρησιμοποιούνται τεστ ταχείας εξέτασης που ήρθαν στη Μυτιλήνη προχθές. Τέλος οδηγούνται σε σκηνές, οι οποίες έχουν οριοθετηθεί κατά «γειτονιές εθνικοτήτων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:46