search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 07:43
MENU CLOSE

«Καρότο» από Μηταράκη για Καρά Τεπέ: Όσοι μπουν στην δομή θα έχουν προτεραιότητα για άσυλο (Audio)

16.09.2020 11:23
«Καρότο» από Μηταράκη για Καρά Τεπέ: Όσοι μπουν στην δομή θα έχουν προτεραιότητα για άσυλο (Audio) - Media

 

Έξτρα κίνητρο στους πρόσφυγες της Μόριας, που μέχρι τώρα εμφανίζονται διστακτικοί στο να μπουν στην νέα δομή του Καρά Τεπέ, δίνει ο υπουργός μετανάστευσης Νότης Μηταράκης. 

Χαρακτηριστικά όπως ανέφερε το μεσημέρι της Τετάρτης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, έδωσε εντολή να καταργηθούν οι υφιστάμενες λίστες εξέτασης ασύλου και να δίνεται προτεραιότητα σε όσουν δέχονται να μπουν στη νέα δομή.

«Οι πρώτοι 1200 προσφυγές και μετανάστες έχουν μπει στην νέα δομή στο Καρατεπε και θα συνεχίσουμε τον διάλογο τις επόμενες μέρες για να πεισθούν να μπουν και οι υπόλοιποι», δήλωσε ο υπουργός μετανάστευσης.

«Στη συνέχεια όσοι αρνηθούν θα έλθουν αντιμέτωποι με την αστυνομία γιατί δεν μπορεί να μένουν στους δρόμους»,πρόσθεσε ο Ν. Μηταράκης.

Σύμφωνα με το stonisi.gr, από τους συνολικά πρόσφυγες και μετανάστες που μπήκαν στη νέα δομή από το Σαββάτο το μεσημέρι μέχρι και σήμερα Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου το πρωί, 35 βρέθηκαν θετικοί στη νόσο του κορονοϊού. Στο σύνολο τους τέθηκαν σε υγειονομική απομόνωση στον ειδικό χώρο ο οποίος έχει δημιουργηθεί εκεί.

Η εθνική οδός Μυτιλήνης-Θερμής από το ύψος της βόρειας εισόδου της πόλης μέχρι τη νέα δομή παραμένει κλειστός για 8η μέρα από χιλιάδες πυρόπληκτους φυγάδες του καταυλισμού της Μόριας οι οποίοι ζουν στο δρόμο όσο και στα γύρω κτήματα και τους αύλειους χώρους επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 03:32