21/10/2020 19:38:14

Κοντοζαμάνης για ΜΕΘ: Μόνο 30 κλίνες ελεύθερες σήμερα για ασθενείς με Covid-19 στην Αττική (Video)

Κοντοζαμάνης για ΜΕΘ: Μόνο 30 κλίνες ελεύθερες σήμερα για ασθενείς με Covid-19 στην Αττική (Video) - Media

 

Τον αριθμό των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ στην επικράτεια και στην Αττική, αλλά και πόσες από αυτές διατίθενται για ασθενείς με Covid-19 παρουσίασε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Από τα λεγόμενα του κ. Κοντοζαμάνη γίνεται σαφής η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ ιδίως στην Αττική, όπου από τις 89 κλινες ΜΕΘ που διατέθηκαν για ασθενείς με Covid-19, οι 50 είναι κατηλειμμένες και ελέυθερες μόνο οι 30 (άλλες 248 διατίθενται για ασθενείς με άλλα προβλήματα).

Ο κ. Κοντοζαμάνης δήλωσε ότι υπάρχει σε εξέλιξη σχέδιο, ώστε μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα να προστεθούν άλλες περίπου 40 κλινες ΜΕΘ για ασθενείς με Covid-19, ενώ όσον αφορά στην επικράτεια, συνολικά υπάρχουν 931 κλίνες ΜΕΘ σε δημόσια, στρατιωτικά και ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα.

Από αυτές, οι 239 διατίθενται για ασθενείς με Covid-19, εκ των οποίων οι 91 είναι κατηλειμμένες και κενές παραμένουν οι 148.

Οι δηλώσεις Κοντοζαμάνη στο παρακάτω βίντεο από το 13:19.

«Από την πρώτη στιγμή εκπονήσαμε σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας με το σύνολο των δομών τους ΕΣΥ. Δεν αντιμετώπισαν την πανδημία μόνο τα νοσοκομεία αναφοράς. Την πρώτη περίοδο είχαν δεσμευτεί περισσότερες από 2.000 κλίνες για απλές νοσηλείες Covid-19 σε όλα τα νοσοκομεία της επικράτειας. Κάποια στιγμή αυτός ο αριθμός έφτασε τις 2.500 κλίνες. Κάτι ανάλογο γίνεται και τώρα. Εφόσον πιέζεται το σύστημα θα πρέπει τα νοσοκομεία αναφοράς να έχουν βοήθεια και από άλλα νοσοκομεία. Θα υπάρξει οποιαδήποτε αυξομείωση σε κλίνες προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά», τόνισε ο κ. Κοντοζαμάνης.
 
Στη μάχη αντιμετώπισης της πανδημίας συμμετέχει και η ΠΦΥ όπου όπως εξήγησε ο κ. Κοντοζαμάνης, θα γίνεται διαγνωστικός έλεγχος και διαλογή περαστικών, προκειμένου να μην συνωστίζεται ο κόσμος στα νοσοκομεία. «Εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα, δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνει κάποιος στα νοσοκομεία και αυτό πρέπει να το τηρήσουμε. Δεν έχει αλλάξει κάτι από την πρώτη φάση», είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.