20/10/2020 01:27:52

Βατόπουλος: «Όταν γίνουν σκούρα τα πράγματα θα συζητηθεί και το lockdown»

Βατόπουλος: «Όταν γίνουν σκούρα τα πράγματα θα συζητηθεί και το lockdown» - Media
 
Ο συνωστισμός στα Mέσα Mαζικής Mεταφοράς και η μη χρήση μάσκας από μερίδα επιβατών ευθύνονται, σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδη Βατόπουλο, για το γεγονός ότι τα μέτρα δεν αποδίδουν στον βαθμό που θα έπρεπε για να ανακοπεί η αυξητική τάση των κρουσμάτων κορωνοϊού.
 
Μιλώντας στο Sputnik για το ενδεχόμενο επιβολής lockdown ο κ. Βατόπουλος ευχήθηκε «να το αποφύγουμε» επισημαίνοντας ότι υπάρχει αύξηση κρουσμάτων αλλά «δεν είναι ραγδαία».
 
«Εκείνο που είναι ανησυχητικό, όμως, είναι ότι βλέπουμε αύξηση των νοσηλειών και αύξηση των διασωληνωμένων» επισήμανε ο κ. Βατόπουλος και αναφέρθηκε εκτενώς στους λόγους που μέχρι στιγμής τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού δεν φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, αναφέροντας ως κυριότερο τον συνωστισμό στις δημόσιες συγκοινωνίες.
 
«Η μη μείωση (σ.σ. των κρουσμάτων) οφείλεται και στα μέτρα και στην εφαρμογή τους. Παραδείγματος χάρη εκείνο που με ανησυχεί πολύ είναι οι δημόσιες συγκοινωνίες όπου παρά τη χρήση της μάσκας δεν έχει γίνει ακόμη δυνατή η αύξηση των δρομολογίων σε επαρκές σημείο ώστε να μην έχουμε μεγάλο συνωστισμό μέσα στα λεωφορεία και το μετρό. Απ' ότι έχω καταλάβει πάρα πολλά λεωφορεία είναι χαλασμένα και δεν έχουν μπει σε διαδικασία να τα φτιάξουν» τόνισε.
 
Η δεύτερη αιτία σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο είναι ότι πολύς κόσμος «δεν έχει συνειδητοποιήσει την ανάγκη χρήσης της μάσκας» και τη σωστή χρήση της.
 
«Αυτό είναι και ευθύνη της Πολιτείας να κάνει πιο εντατική "αγωγή υγείας", δηλαδή να ενημερωθεί ο κόσμος και να αντιληφθεί τη σπουδαιότητα της χρήσης» ανέφερε ο κ. Βατόπουλος προσθέτοντας ότι υπάρχει και «μια σχετική αδιαφορία του κόσμου που δεν έχει μπει στο νόημα της σημασίας που έχει η μάσκα».
 
Σε ερώτηση εάν οι ειδικοί προτείνουν καραντίνα εφόσον συνεχιστεί το επόμενο διάστημα να καταγράφονται κρούσματα στην Αττική, ο κ. Βατόπουλος απάντησε: «Νομίζω ότι την πρόταση θα την κάνει η Πολιτική Προστασία πλέον».
 
«Ακόμα δεν έχει συζητηθεί το θέμα στην Επιτροπή. Συζητάνε το θέμα κάποια μέλη της στα Μέσα Ενημέρωσης, νομίζω ότι όταν γίνουν σκούρα τα πράγματα θα συζητηθεί και το lockdown» κατέληξε ο κ. Βατόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.